Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Θα τα πούμε πάλι λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου.....


Φεύγω για δουλειά....


Μετανάστης για ακόμη μια φορά....
 

 Σε ένα τόπο ξένο.....
Μόνος, σε άγνωστους δρόμους.....


 Να ανεβαίνω κατηφόρες....
Να κατεβαίνω ανηφοριές....
Χωρίς ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι μου....


Σε άγνωστα νερά....
Να χτυπιέμαι στα βράχια της ξενιτιάς....
Κλαίω απ' την συγκίνηση.......
Θα είναι γαμάτα, γαμάτα, γαμάτα!!!!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εξεγέρθειτ - ο

Επειδή η προηγούμενη ανάρτηση είχε θέμα τα ΣΚΑΤΑ , τα εξέχοντα μέλη και τα ιδρυτικά στελέχη αυτού του μπλοκ που απαρτίζουν και το διοικητικό του συμβούλιο (δλδ εγώ και μόνο εγώ), αποφάσισαν να πάνε το θέμα ένα βήμα παρακάτω. Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους αναγνώστες αυτού του μπλοκ εκ των προτέρων , όσο είναι αυτό δυνατό ,κατά την παρουσίαση του καινούργιου μας θέματος να αποφευχθούν, οι έντονοι παροξυσμοί , η οχλοβοή , τα βογγητά , οι μικροτραυματισμοί, ο συνωστισμός, οι τυμπανοκρουσίες , οι εξάρσεις , τα ούγκα ούγκα , τα αδιάλειπτα ουρλιαχτά χαράς και ο στραβισμός. Συστήνουμε στους αναγνώστες μας εγκράτεια και μια όσο το δυνατόν πολιτικά ορθή και πολιτισμένη (μην κάνετε σαν κανίβαλοι) συμπεριφορά κατά την ανάγνωση του θέματος. Σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά , υπερήλικες και άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να απομακρυνθούν τάχιστα. Ενώ υπενθυμίζουμε ότι το παρατεταμένο - έντονο ζούληγμα της οθόνης με τον δείκτη ή τον μέσο, πέραν του κινδύνου να γεμίσετε δαχτυλιές την οθόνη ελλοχεύει και τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας!
Και μετά από την σύντομη ενημέρωση των αναγνωστών, ήρθε η ώρα της παρουσίασης :
Αντιν.-Εγερθειτο.
Αθηνά-Μα!!
Αντιν.-Εγέρθειτο γαμώ το καντήλι σας ...που μου στρογγυλοκαθίσατε λες και θα παίξουμε μπιρίμπα.
Αθηνά-Μα μεσιέ αντινετρίνο.... γιατί να σηκωθούμε? Εγώ μόλις κάθισα και με χτυπάνε και οι γόβες και επιπλέον ήρθα να διαβάσω την ανάρτηση, δεν ήρθα να γίνω μέλος του μπλοκ. Και στο κάτω κάτω τι σκατα τις βάλατε τις καρέκλες, αφού θα μείνουμε όλοι όρθιοι? Άντε τώρα γιατί τα πήρα στο κρανίο....
Αντιν.-Εγέρθητο είπα , γαμώ την πουτάνα μου μέσα, που αντί να φορέσεις καμιά παντόφλα και να πας να πλύνεις κανένα πιάτο, μου φόρεσες τα ψηλοτάκουνα λες και θα πας να παραλάβεις το όσκαρ.
Τσαλαπετεινός - Συγνώμη κύριε αντινετρίνο , μια διευκρίνηση, να στεκόμαστε προσοχή ή χαλαρά? Ή μήπως θα ήτανε καλύτερα να στεκόμαστε στο ένα πόδι?
Αντιν. - Εσένα παλιοφασίστα, αναρχοκουμμούνα , βρωμοτεντιμποϊστή θα σε κουρέψω με την ψιλή γιατί στα έχω μαζεμένα από προηγούμενη ανάρτηση και θα σε βάλω να κάνεις σπαγγάτο μέχρι τελικής πτώσεως. Ορίστε μας, που θα μας πουλήσεις και πνεύμα. Εγέρθειτο γαμώ το στανιό μου, πόσες φορές θα το πω?
JamanFou - Μα το λέτε λάθος αντινετρίνο,γι' αυτό δεν σας καταλαβαίνουμε, δέκα φορές το είπατε και τις δέκα λάθος το κάνατε. Ήμαρτον δηλαδή, σας ακούμε τόση ώρα να βιάζεται παράφορα την ελληνική γλωσσά , ήμαρτον το δημοτικό με μέσον το τελειώσατε? Εγέρθειτη είναι το σωστό, επιτέλους.
Αντιν. - Ορίστε τώρα, μίλησε και η μικρανεψιά του Μπαμπινιώτη. Αμ δε φταις εσύ, φταίνε αυτοί οι δωσίλογοι που μας κυβερνάνε και που τόσα χρόνια δεν πήραν μέτρα για τους λαθρομετανάστες σαν και του λόγου σου. Έννοια σου όμως , έννοια σου και για πότε θα σε κάνω πακέτο και θα σε στείλω πίσω στην πατρίδα σου στο Μπαγκλαντές ,ούτε που θα το καταλάβεις.
JamanFou - Βρε δε μου πας στο διάβολο λέω εγώ , που τόση ώρα κοντεύω να βγάλω κιρσούς απ' την ορθοστασία μόνο και μόνο για να διαβάσω τις παπαριές που γράφεις...Άκου στο Μπαγκλαντές ! Έλεος δηλαδή, έλεος ας είναι και σπορέλαιος! Πάμε παιδιά, πάμε να φύγουμε.....με τον μαλάκα που μπλέξαμε βραδιάτικα, τελείωνε τσαλαπετεινέ πάμε , άστο το σπαγγάτο , θα ανοίξεις στα δύο χριστιανέ μου σαν κονσέρβα , τώρα σου ρθε και εσένα να κάνεις την μπαλαρίνα? Σήκω βρε Αθηνά, σήκω επιτέλους να φύγουμε, δεν έχει ροδάκια η καρέκλα να σε τσουλήσουμε, ο Σόιμπλε να ήσουν θα είχες σηκωθεί τόση ώρα....
Αντιν.- Δε φταίει κανένας άλλος , εγώ φταίω που σας προσκάλεσα για να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα του καλύτερου κώλου που ψηφίστηκε στις εκλογές του Μαΐου. Η φωτογραφία που ακολουθεί τον δείχνει ξεκάθαρα , ήρθε πρώτος σε κωλοδάχτυλα σε όλη την επικράτεια και θα μπει στην βουλή των κώλων σχηματίζοντας άνετα κυβέρνηση αφού η νωπή λαϊκή εντολή του χάρισε την αυτοδυναμία που τόσο ποθούσε.
*Χωρίς πλάκα πρόκειται για έναν κώλο που βγήκε πρώτος σε ψήφους στο διαδίκτυο, συναγωνιζόμενος χιλιάδες άλλους κώλους.
**Αλήθεια , επειδή δεν το έψαξα καθόλου, το "εγέρθειτι" είναι σωστό?
***Τελικά το σωστό είναι "εγέρθειτη" μόλις με διόρθωσε ο φίλος Vad . Μ' αρέσει που κοροϊδεύω τους κάφρους της χρυσής αυγής κι εγώ είμαι χειρότερος. Και τώρα θα έχετε χίλια δίκια αν μου πείτε:

Vad- Να ψάχνεις με τις ώρες στο ιντερνέτ να βρεις ποιος κώλος πήρε την αυτοδυναμία, βρήκες χρόνο, να ανοίξεις ένα ρημαδολεξικό να ξεστραβωθείς, δε βρήκες?

Αντιν.- ¨Όχι λοιπόν, δε βρήκα χρόνο. Άντε παρατήστε με όλοι σας , δεν χάνετε αφορμή να με υποβαθμίζεται και να με κάνετε να αισθάνομαι σαν σκουπίδι. Λες και φταίω εγώ που μπήκε η χρυσή αυγή στη βουλή ή μήπως φταίω και για την οικονομική κατάσταση της χώρας? Σε λίγο θα μου φορτώσετε και τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας, για να μην πω για τους πελοποννησιακούς πολέμους..
..

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ντροπή ρε πουστη......

Αυτός ο κάφρος είναι αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας : των εκλογών.
Και μετά μιλάμε για λαϊκή σοφία....Δε γαμιόμαστε λέω γω να ασπρίσουμε όλοι μαζί.
Ξεφτίλα ρε.... Ξεφτίλα.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Για μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα.


Η κοπέλα που δουλεύει στο τμήμα των αλλαντικών , έχει πάθει κατάθλιψη. Μη με ρωτάτε πως το ξέρω. Το ξέρω. Από αυτήν  παίρνω  δεκαπέντε φέτες καπνιστή γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά κάθε εβδομάδα . Άμα τα βάλεις κάτω , 52 εβδομάδες ο χρόνος επί 15 φέτες την εβδομάδα μας κάνουν 780 φέτες και αν υπολογίσεις ότι πάω τρία χρόνια σε αυτό το σουπερ μάρκετ τότε έχουμε 2340 φέτες … Ε δε νομίζω ότι με τόσες φέτες γαλοπούλα που έχω καταναλώσει από τα χέρια της, υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος...
Είναι ωραία κοπέλα δε λέω… αλλά δεν φτάνει αυτό για να γλιτώσει τα ψυχοφάρμακα. Εντάξει είναι πολύ ελκυστική το ξέρω , τόσα κοπάδια γαλοπούλες έχω ξεκληρίσει, λες να μην το ξέρω? Είναι κι αυτό το πράσινο μάτι, τι μάτια θεέ μου, σε καθηλώνει μπροστά στα παριζάκια, δεν μπορείς να ψελλίσεις την παραγγελία σου ! Και τα ζουμερά σαρκώδη κατακόκκινα  χείλη… κόλαση, τι να λέμε τώρα.Δεν συνεχίζω την περιγραφή για να μην σας αναστατώσω πρωτομαγιάτικα.(Καλό μηνα επι την ευκαιρία!)
Η αλήθεια είναι ότι με γουστάρει , μου σκάει ένα συγκρατημένο χαμόγελο κάθε φορά που με βλέπει ,- το οποίο μάλλον είναι καθαρά διαδικαστικό αφού παρατήρησα ότι το ίδιο κάνει με όλους- πριν με ρωτήσει τι θα ήθελα. Στην αρχή της χαμογελούσα κι εγώ, αλλά μετά το έκοψα όταν κατάλαβα ότι δεν το εννοεί. Μια φορά θυμάμαι παρασύρθηκα και της είπα ένα αστείο για έναν παππού ο οποίος ήταν μπροστά από εμένα και της ζητούσε να δοκιμάσει όλα τα σαλάμια αέρος πριν καταλήξει πιο θα πάρει και καθώς δοκίμαζε τις φέτες που του έδινε, του έπεσε η πάνω μασέλα μέσα στο καλάθι του. Εκείνη χαμογέλασε με τον ίδιο διαδικαστικό τρόπο , εγώ ήθελα να ξεκαρδιστώ… Οποιαδήποτε άλλη υπάλληλος στον τομέα των αλλαντικών , θα ξεκαρδιζόταν με το αστείο μου, θα γονάτιζε απ’ το γέλιο , θα κατουριόταν, θα χτυπιόταν και θα μου έλεγε να σκάσω, εκείνη τίποτα. Τελικά σκέφτηκα ότι είναι τελείως μουρόχαυλη και κατάπια το γέλιο μου. Μια άλλη φορά την είχε στριμώξει ο χασάπης με τα σάπια δόντια ,από τον διπλανό πάγκο (Κασπαροβ  τον λέω αυτόν, γιατί το στόμα του είναι σαν σκακιέρα, ένα δόντι άσπρο, ένα μαύρο, εναλλάξ πάνε) σε μια γωνία ανάμεσα σε κάτι μπούτια χοιρινά και της έλεγε ένα ανέκδοτο που είχε ακούσει στον Λαζόπουλο την προηγούμενη . Ο Κασπάροβ έλιωσε στο γέλιο, μια κυρία που περίμενε να αγοράσει ένα κομμάτι νουά μοσχαρίσιο, γέλασε κι αυτή τόσο πολύ που τελικά ξέχασε τι ήθελε να πάρει και τελικά αγόρασε σουβλάκια… η μόνη που δεν έσκασε το χειλάκι της ήταν η κοπέλα από τα αλλαντικά.    
Την γουστάρω κι εγώ όμως, παρόλο που κάθε φορά που την βλέπω θέλω να της σκάσω μια σφαλιάρα στην μούρη και να της πω: Ξύπνα κοπέλα μου, ξύπνα επιτέλους, θα περάσεις μια ζωή κόβοντας φέτες γαλοπούλας με αυτό το κλαψομούνικο υποτονικό ύφος? Μαραζώνεις και γερνάς μέσα στην σαλμονέλα, περιτριγυρισμένη απο βραστά λουκάνικα και μπαστούνια παστουρμά . Τι σου φταίει επιτέλους? Σου φταίει το φουαντρέ υφαντής ? Πέτα το λοιπόν στα μούτρα του επόμενου πελάτη και κάντηνε , σπάστα όλα εδω μέσα, πήδα πάνω από τον πάγκο, πέτα αυτή την γαμημένη άσπρη ρόμπα με τα κολλημένα  κομματάκια  μορταδέλας , πάρε τον μπαλτά από τον βλάκα τον χασάπη που εξακολουθεί να λέει τις μπριζόλες μπριΤζόλες, απείλησε με τον μπαλτά τις κοπέλες στα ταμεία , μάζεψε όλα τα φράγκα και χάσου.......... έλα να με βρείς τρία τετράγωνα παραπάνω και φύγαμε. Τι σκατά περιμένεις?


Άντε πια. Μαλακισμένο.