Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

I belong


Κανονικά τώρα θα έπρεπε να φτιάχνω σημειώσεις σχετικά με την λειτουργία ενός μηχανήματος για να τις στείλω σε έναν συνάδελφο μου  στην Ιαπωνία , όμως επειδή αυτό το βαριέμαι αφάνταστα αποφάσισα να σας μιλήσω  για μια ταινία που είδα πρόσφατα και η οποία μου άρεσε πολύ.

I belong (Som du ser meg) λοιπόν, είναι ο τίτλος της τελευταίας ταινίας του Νορβηγού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Dag Johan Haugerud.  Ο Haugerud επιχειρώντας  μια ήπια καταγραφή κάποιων φαινομενικά ασήμαντων περιστατικών στις ζωές τριών γυναικών ουσιαστικά καταδεικνύει την στρεβλή ταύτιση που ενδεχομένως υπάρχει μεταξύ του ακέραιου και του ανορθόδοξου. Τα μαλακά σημεία στον χαρακτήρα των πρωταγωνιστριών του και οι καλές τους προθέσεις, θα τροφοδοτήσουν με τέτοια δυναμική την εξέλιξη των γεγονότων σε κάθε μια από τις τρεις αυτές ιστορίες, με αποτέλεσμα να επιφέρουν ένα καίριο πλήγμα τόσο στις ίδιες όσο και στους ανθρώπους που τις περιβάλλουν. Συμπερασματικά, η επιμονή κάποιων ανθρώπων να επιλέγουν ως στάση ζωής, την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα  και μια γενικότερα ορθολογική συμπεριφορά, απαιτεί ευέλικτους χειρισμούς, προκειμένου να μην καταλήξουν να πλήττονται οι ίδιοι από τις δικές τους πράξεις.

Μια πολύ ωραία ταινία για Κυριακή βράδυ…. Θα την βρείτε εδώ online με ελληνικούς υπότιτλους.(Δεν χρειάζεται να την κατεβάσετε).

15 σχόλια:

  1. Για να δείτε την ταινία πατάτε το κουμπί "συνέχεια" κάτω από το "Μερος1ο" και έπειτα το κουμπί "continue as free user" και τέλος το κουμπί "click to play". Καλή διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α τι ωραία! Και πάνω που αναρωτιόμουν τι θα έκανα σήμερα το βράδυ επιστρέφοντας από τη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα! Θα μπαίνουμε εδώ πέρα μέσα κάθε πρωτομηνιά να ευχόμαστε ο ένας στον άλλον καλό μήνα... Πάμε λοιπόν: Καλό μήνα δίαρ αντινετρίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήλθε και ο Οκτώβριος... Καλό μήνα αντινετρίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νάτος και ο Νοέμβριος!
    Καλό μήνα Αντινετρίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλησιάζουν οι ημέρες που θα μου χτυπήσουν αξημέρωτα το κουδούνι τα μικρά της γειτονιάς να μου πουν τα κάλαντα και θα τα κοιτάξω με μισό μάτι! Αξέχαστες στιγμές θα ζήσουμε και πάλι!
    Καλό μήνα αντινετρίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφίχθη και το 2014!
    Καλή χρονιά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήλθαν και τα γενέθλιά σου! Χάπι μπέρθντευ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάπι νιού γίαρ δίαρ Αντινετρίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάπι μπέρθντευ Αντινετρίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίγο σαν εγκαταλελειμμένο το βρίσκω το παρόν ιστολόγιο, αλλά όπως και να έχει, εύχομαι καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή