Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Για μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα.


Η κοπέλα που δουλεύει στο τμήμα των αλλαντικών , έχει πάθει κατάθλιψη. Μη με ρωτάτε πως το ξέρω. Το ξέρω. Από αυτήν  παίρνω  δεκαπέντε φέτες καπνιστή γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά κάθε εβδομάδα . Άμα τα βάλεις κάτω , 52 εβδομάδες ο χρόνος επί 15 φέτες την εβδομάδα μας κάνουν 780 φέτες και αν υπολογίσεις ότι πάω τρία χρόνια σε αυτό το σουπερ μάρκετ τότε έχουμε 2340 φέτες … Ε δε νομίζω ότι με τόσες φέτες γαλοπούλα που έχω καταναλώσει από τα χέρια της, υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος...
Είναι ωραία κοπέλα δε λέω… αλλά δεν φτάνει αυτό για να γλιτώσει τα ψυχοφάρμακα. Εντάξει είναι πολύ ελκυστική το ξέρω , τόσα κοπάδια γαλοπούλες έχω ξεκληρίσει, λες να μην το ξέρω? Είναι κι αυτό το πράσινο μάτι, τι μάτια θεέ μου, σε καθηλώνει μπροστά στα παριζάκια, δεν μπορείς να ψελλίσεις την παραγγελία σου ! Και τα ζουμερά σαρκώδη κατακόκκινα  χείλη… κόλαση, τι να λέμε τώρα.Δεν συνεχίζω την περιγραφή για να μην σας αναστατώσω πρωτομαγιάτικα.(Καλό μηνα επι την ευκαιρία!)
Η αλήθεια είναι ότι με γουστάρει , μου σκάει ένα συγκρατημένο χαμόγελο κάθε φορά που με βλέπει ,- το οποίο μάλλον είναι καθαρά διαδικαστικό αφού παρατήρησα ότι το ίδιο κάνει με όλους- πριν με ρωτήσει τι θα ήθελα. Στην αρχή της χαμογελούσα κι εγώ, αλλά μετά το έκοψα όταν κατάλαβα ότι δεν το εννοεί. Μια φορά θυμάμαι παρασύρθηκα και της είπα ένα αστείο για έναν παππού ο οποίος ήταν μπροστά από εμένα και της ζητούσε να δοκιμάσει όλα τα σαλάμια αέρος πριν καταλήξει πιο θα πάρει και καθώς δοκίμαζε τις φέτες που του έδινε, του έπεσε η πάνω μασέλα μέσα στο καλάθι του. Εκείνη χαμογέλασε με τον ίδιο διαδικαστικό τρόπο , εγώ ήθελα να ξεκαρδιστώ… Οποιαδήποτε άλλη υπάλληλος στον τομέα των αλλαντικών , θα ξεκαρδιζόταν με το αστείο μου, θα γονάτιζε απ’ το γέλιο , θα κατουριόταν, θα χτυπιόταν και θα μου έλεγε να σκάσω, εκείνη τίποτα. Τελικά σκέφτηκα ότι είναι τελείως μουρόχαυλη και κατάπια το γέλιο μου. Μια άλλη φορά την είχε στριμώξει ο χασάπης με τα σάπια δόντια ,από τον διπλανό πάγκο (Κασπαροβ  τον λέω αυτόν, γιατί το στόμα του είναι σαν σκακιέρα, ένα δόντι άσπρο, ένα μαύρο, εναλλάξ πάνε) σε μια γωνία ανάμεσα σε κάτι μπούτια χοιρινά και της έλεγε ένα ανέκδοτο που είχε ακούσει στον Λαζόπουλο την προηγούμενη . Ο Κασπάροβ έλιωσε στο γέλιο, μια κυρία που περίμενε να αγοράσει ένα κομμάτι νουά μοσχαρίσιο, γέλασε κι αυτή τόσο πολύ που τελικά ξέχασε τι ήθελε να πάρει και τελικά αγόρασε σουβλάκια… η μόνη που δεν έσκασε το χειλάκι της ήταν η κοπέλα από τα αλλαντικά.    
Την γουστάρω κι εγώ όμως, παρόλο που κάθε φορά που την βλέπω θέλω να της σκάσω μια σφαλιάρα στην μούρη και να της πω: Ξύπνα κοπέλα μου, ξύπνα επιτέλους, θα περάσεις μια ζωή κόβοντας φέτες γαλοπούλας με αυτό το κλαψομούνικο υποτονικό ύφος? Μαραζώνεις και γερνάς μέσα στην σαλμονέλα, περιτριγυρισμένη απο βραστά λουκάνικα και μπαστούνια παστουρμά . Τι σου φταίει επιτέλους? Σου φταίει το φουαντρέ υφαντής ? Πέτα το λοιπόν στα μούτρα του επόμενου πελάτη και κάντηνε , σπάστα όλα εδω μέσα, πήδα πάνω από τον πάγκο, πέτα αυτή την γαμημένη άσπρη ρόμπα με τα κολλημένα  κομματάκια  μορταδέλας , πάρε τον μπαλτά από τον βλάκα τον χασάπη που εξακολουθεί να λέει τις μπριζόλες μπριΤζόλες, απείλησε με τον μπαλτά τις κοπέλες στα ταμεία , μάζεψε όλα τα φράγκα και χάσου.......... έλα να με βρείς τρία τετράγωνα παραπάνω και φύγαμε. Τι σκατά περιμένεις?


Άντε πια. Μαλακισμένο.

10 σχόλια:

  1. Ναι.
    Πιο μικρή γραμματοσειρά να βάλεις.
    Με αυτή κατάφερα να διαβάσω την πρώτη πρόταση!!!
    Δεν ξέρω κι αν μπορώ κάπως να τα μεγεθύνω με κάποιο τρόπο, η άσχετη...
    Ή μήπως να το αντιγράψω σε ένα word και να του βάλω ότι μέγεθος θέλω;
    Κάτσε τώρα γιατί τα μάτια μου κάνουν γραμμές.
    Θα επανέλθω μόλις συνέλθουν και θα δω πως θα το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ctrl και + και γίνεται όσο μεγάλη θέλεις!

    Για όσους την προτιμούν μεγάλη........ την γραμματοσειρά.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θέλω να σε πικράνω, αλλά και στο σούπερ μάρκετ που επισκέπτομαι η κοπέλα στα αλλαντικά μου χαμογελάει κι εμένα, παρόλο που παίρνω βραστή γαλοπούλα με 30% λιγότερο αλάτι και όχι καπνιστή.

    Επίσης, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά με 24% ανεργία, αποκλείεται να πετάξει στα μούτρα του επόμενου πελάτη το φουαντρέ Υφαντής.

    Τώρα για το κατά πόσο θα μπορούσε να φύγει μαζί σου, ίσως είναι και θέμα δικού σου χειρισμού!

    Εν τω μεταξύ πάρε τραγουδάκι για να να σου απαλύνω τον πόνο:
    http://www.youtube.com/watch?v=haczfiQnN4w

    ΥΓ.Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Δεν θα το ανακάλυπτα ούτε σε 20 χρόνια!
    Τώρα που έμαθα, έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις όποια γραμματοσειρά ταιριάζει στα μάτια σου!

    ΥΓ. 2 Είμαι εκστασιασμένη γιατί σκέφτηκα ότι αφού μεγαλώνει με το Ctrl και +, θα μικραίνει με το Ctrl και -!
    Και ναι, είχα δίκιο!!!
    Νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν εμπρός μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Αθηνούλα, στην επόμενη ανάρτηση θα σου μάθω και απο ποιο κουμπί κλείνουμε τον υπολογιστή, όταν δεν τον χρειαζόμαστε άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από πιο σούπερ μάρκετ είπαμε ότι ψωνίζεις;


    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θύμισε μου τσαλαπετεινός καπνιστός κυκλοφορεί στα σουπερ μάρκετ ή όχι ακόμη?

    Καλό μήνα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς τον αντινετρίνο των παλιών καλών εποχών!!!!
    Είσαι φοβερός στο γράψιμο -στο'χω ξαναπεί- και κοίτα να συνεχίσεις...
    Και καλό μας μήνα, έστω ως τις 6 του μήνα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με κάνεις και ντρέπομαι, κοκκινίζω σταμάτα!

    Η αλήθεια είναι πως για κάτι άλλο ξεκίνησα και αλλού κατέληξα. Και μάλιστα επειδή στην πορεία το βαρέθηκα το ανέβασα όπως όπως για να μην το μετανιώσω ….και σε πολλά σημεία είναι ακατανόητο νομίζω!
    Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ , είσαι η πρώτη που μου λέει κάτι καλό για την ανάρτηση και πολύ φοβάμαι πως θα είσαι και η τελευταία!
    Εσύ όμως ? Εσύ πότε θα κάνεις μια ανάρτηση σαν αυτές του παλιού καλού καιρού? Πότε θα μας πεις μια από τις ιδιαίτερες ιστορίες σου και πότε θα περιηγηθούμε μέσω τον μοναδικών φωτογραφιών σου σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ? Μου έχει λείψει αυτό να ξέρεις . Μας έχεις πεθάνει στην κλασική μουσική με έναν πολύ διακριτικό σχολιασμό τύπου λεζάντας …. Άντε τώρα που μπήκε ο Μάιος φαντάζομαι θα αρχίσεις τα ταξίδια σου ….οπότε θα περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @antinetrino
    Γιατί; Κλείνει και με κουμπί;
    Άλλα μου έλεγαν εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ αντινετρίνο μου! μου πατάς τον κάλλο... Παν' οι παλιές καλές εποχές των ταξιδιωτικών ανταποκρίσεων! Ώσπου να ξαναφτάσουμε σ' εκείνους τους καιρούς, εμένα θα με βάζουν με το καροτσάκι στο αεροπλάνο να ταξιδεύω... :(
    Γι αυτό σου λέω... προχώρα εσύ και ταξίδευέ μας με τον τρόπο σου... :)
    Σου στέλνω τα φιλιά μου :****

    ΑπάντησηΔιαγραφή