Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Παρένθεση (που ξεχειλώνει σιγά σιγά).

Πήρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός μου που με το που έφτασα στο σπίτι , το συναρμολόγησα αμέσως και άρχισα να καπνίζω (ατμίζω για την ακρίβεια). Τζίφος όμως , δεν έκανε τίποτα . Έβαλα κάτω το manual, διάβασα τα πάντα , από το πώς συναρμολογείται μέχρι  το waste disposal method (μη φανταστείτε τίποτα περίπλοκο, ανοίγεις το καπάκι του κάδου σκουπιδιών και απλώς το πετάς μέσα).Τίποτα πάλι . Έκανα φύλλο και φτερό όλο το κουτί, τελικά βρήκα ένα μικρό χαρτάκι που έλεγε για την μπαταρία. Θέλει  5 ώρες φόρτιση, έγραφε το μικρό χαρτάκι . Να γαμήσω και σενα και την μπαταρία σου, απάντησα ευγενικά στο μικρό χαρτάκι. Το έβαλα να φορτίσει, κάθομαι απέναντι του και το κοιτάζω συνέχεια , όταν το λαμπάκι από κόκκινο γίνει πράσινο θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Ελπίζω να κρατάει πολύ η μπαταρία, γιατί έτσι όπως καπνίζω εγώ με βλέπω να χρειάζομαι μπαταρία αυτοκινήτου….
Θα σας πω τις εντυπώσεις μου σε μερικές ώρες …..

Update 1
Καλά μου παιδιά, ταπεινοί μου αναγνώστες, φτωχοί πλην τίμιοι μεροκαματιάρηδες bloggers, αυτό το update έρχεται να ανατρέψει όσα σας είπα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά την γνώμη μου πάντα ,είναι μια μαλακία και μισή (Αθηνά ελπίζω να μην το παρήγγειλες). Εμένα με πόνεσε ο λαιμός μου από την δεύτερη μέρα και η γεύση που μου άφηνε μετά από έντονη χρήση ήταν αηδιαστική.Βασικά λειτουργεί ως εξής: υπάρχει ένα υγρό σαν λάδι αρωματικό (σαν τα αρωματικά χώρου φανταστείτε) το οποίο καίγεται όταν έρχεται σε επαφή με την αντίσταση που υπάρχει κατά μήκος του τσιγάρου και ο καπνός που βγαίνει ρουφιέται από τον χρήστη.... Όμως άμα ήθελα να ρουφάω καμένο λάδι , έβαζα να τηγανίσω πατάτες , δεν χρειαζότανε το ηλεκτρονικό τσιγάρο..... Εντάξει ίσως να το αδικώ λίγο, τώρα που πέρασε και ο ενθουσιασμός μου, πάντως εγώ δεν το συστήνω  σε κανέναν . Αντιθέτως αυτό που συστήνω σε όλους και αυτό που τελικά αποφάσισα να κάνω κι εγώ, λέγεται: οριστική διακοπή καπνίσματος!!!!Σας αφήνω τώρα, πάω να κάνω ένα τσιγάρο.....

Update 2
Ορίστε και το τασάκι για τους φίλους : τσαλαπετεινό και Αθηνά ! Με ρέγουλα τα τσιγάρα τώρα, μην παίρνετε αέρα επειδή έφερα τασάκι και μην ρίχνετε τις γόπες μέσα και μου την βουλώσετε.....

19 σχόλια:

  1. Καλά, μέχρι να φορτίσει η μπαταρία, άναψε κανένα κανονικό, αληθινό, αρωματικό, απολαυστικό τσιγάρο... Ξέρεις, από αυτά με τον αληθινό καπνό...
    Από αυτά που τα καπνίζει κανείς και όχι που τα ατμίζει...
    Θα περιμένω εναγωνίως τις εντυπώσεις σου από το υποκατάστατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πλάκα μου κάνεις? Έχω κάνει ένα πακέτο πάνω από τον φορτιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπότε να υποθέσω ότι το θέλεις για να το χρησιμοποιείς σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα και όχι επειδή είσαι σε προσπάθεια απεξάρτησης από τον καπνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά εφόσον είδα ότι βγαίνει και σε λευκό (όπως τα τσιγάρα που καπνίζω). Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν ήταν μόνο μαύρα ένα θεματάκι θα το είχα. Το λινκ ήταν κατατοπιστικότατο. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρέτα ρε. Σαν το real thing ενεσιει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μια παρένθεση και μόνο
    μέσα στο δικό σου δρόμο
    πως θα ήμουνα για σένα
    δεεεεε φαντάστηκα..."

    σε τόνο ρε μινόρε-ριομαρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να σου ευχηθώ εγώ, ο μη καπνιστής; Κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχάπαρη
    Το παράτησα, με έπιασε ο λαιμός μου.Τώρα έχω κόψει το τσιγάρο και είμαι ..... για κλάματα.

    Jaman Fou
    Με το ριο-μαρε θα συμφωνήσω κι εγώ.

    Apos
    Μια χαρά είναι και το κουράγιο.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το παρήγγειλα και ούτε πρόκειται να το κάνω. Είμαι βλέπεις αμετανόητη καπνίστρια. Δεν αλλάζω τα Καρέλια μου με τίποτα. Για να ακριβολογώ από τότε που ξεκίνησα το κάπνισμα (στα μέσα του περασμένου αιώνα...) δεν έχω αλλάξει ποτέ μάρκα τσιγάρου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν θα με ικανοποιούσε καμία άλλη γεύση από άλλο κανονικό τσιγάρο, πόσο μάλλον από υποκατάστατο. Επίσης δεν θα το κόψω ποτέ κι ας έρθει μια μέρα που θα με κυνηγάνε οι γιατροί.
    Γιατί αν το κόψω, μετά θα κάνω νεύρα. Και τα νεύρα δεν είναι καθόλου σικ!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αθηνά καλά έκανες.Αυτό με τα νευρα είναι μύθος να ξέρεις. Η διακοπή του καπνίσματος σε χαλαρώνει σε αηδιαστικό βαθμό. Αντίθετα όσο κανείς συνεχίζει το κάπνισμα επιβαρύνει το νευρικό του σύστημα και με τα χρόνια οι καπνιστές γίνονται όλο και πιο νευρικοί άνθρωποι.

    Έλα τώρα... άκου εκεί, απο τα μέσα του περασμένου αιώνα!!!! Εγώ ένα αστείο έκανα με τους δίσκους του πικαπ, δεν το εννοούσα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα, antinetrino μου, είναι αλήθεια αυτό που σου λέω και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το σχόλιό σου!
    Το 1975 άρχισα να καπνίζω.
    Ναι, εντάξει ήμουν πολύ μικρή, μόλις 15 ετών, απαράδεκτο, το γνωρίζω, αλλά τότε έγινε.
    Ε, εντάξει, λίιιιγο μετά τα μέσα του περασμένου αιώνα!!!
    Α, και που είσαι, δεν έχω απολύτως κανένα θέμα με την ηλικία μου. Αυτό που λένε "κρίση ηλικίας" το πέρασα στα 39.
    Τώρα ευτυχώς έφυγε!!!
    Γι' αυτό μην απολογείσαι για τα βινύλια.
    Αλλά λογικό είναι διότι δεν με γνωρίζεις οπότε πιθανόν θεωρείς ότι σε παρεξήγησα.
    Όχι αγαπητέ antinetrino.
    Σε διαβεβαιώ! :)

    ΥΓ. Όχι δεν το κόβω, ότι και να λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειδικά σε αυτό το ποστ, έπρεπε να έχεις ένα τασάκι κάπου πρόχειρο να σβήνουμε τα τσιγάρα που καπνίζουμε διαβάζοντάς το. Και βέβαια τα παράθυρα ανοιχτά γιατί άκουσα τον apos να βγαίνει βήχοντας.

    Καλή επιτυχία! Μακάρι να τα καταφέρεις φίλε μου. Μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μπέμπα
    Αθηνά είναι γεγονός ότι είσαι μια από τις πιο δροσερές παρουσίες στην μπλοκόσφαιρα. Εγώ είχα φανταστεί ότι είσαι κάπου μεταξύ 27 και 30 και για να είμαι ειλικρινής εγώ το ίδιο εξακολουθώ να πιστεύω παρά τα όσα γράφεις στο παραπάνω σχόλιο. Τέλος πάντων φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο άβολα ένιωσα γενικά, ακόμη και με το γεγονός ότι σε έκανα να γράψεις με πάσα λεπτομέρεια το παραπάνω σχόλιο. Αυτό που σίγουρα θέλω να ξέρεις είναι πως κάθε ειλικρινές σχόλιο μπορεί να διαγραφεί αν το επιθυμεί ο συγγραφέας του και πως ότι είπαμε θα μείνει μεταξύ μας , από μένα δεν πρόκειται να το μάθει κανείς.

    Υ.Σ. Καλά ντε , μην το κόβεις! Όχου , στο τέλος θα μας δείρουνε κι όλας μέσα στο ίδιο μας το μπλογκ!

    @Τσαλαπετεινός
    - Ψιτ κύριος , το τασάκι σας είναι έξω, το είδατε? Θέλετε να σας φτιάξω και κανα φραπέ να νταγλάρετε τελείως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α). Ευχαριστώ για το τασάκι. Είναι πολύ πρωτότυπο και το έφερες στο σωστό χρόνο. Ακριβώς τη στιγμή που η στάχτη θα έπεφτε πάνω στο δεύτερο απντέιτ αυτής της τεράστιας παρένθεσης που άνοιξες και δεν λέει να κλείσει.
    β). Μην νιώθεις άβολα την στιγμή που δεν νιώθω εγώ άβολα. Αν αισθανθώ ότι θίγομαι να είσαι σίγουρος ότι θα το καταλάβεις. Και πάρτο επιτέλους απόφαση στις 23 Οκτωβρίου συμπληρώνω τα 51. Μη με αναγκάζεις να τρέχω να σου στέλνω φωτοτυπία της ταυτότητάς μου.
    γ). Μην με αποκαλέσεις ξανά Μπέμπα ή Μπούλα ή Μπουμπού, τα σιχαίνομαι όλα αυτά. Με λένε Αθηνά. Και είμαι καλά (;).
    δ). Διαφωνώ ως προς την διαγραφή σχολίων. Αν ήθελα να μην μαθευτεί το οτιδήποτε δεν θα άφηνα σχόλιο.
    ε). Δεν κατάλαβα γιατί προτείνεις μόνο στον κ. Τσαλαπετεινό καφέ. Κάνουμε διακρίσεις εδώ μέσα; Έχουμε κι εμείς ψυχή κύριε antinetrino!!!
    στ). Ωραία και τώρα έναν διπλό ελληνικό μέτριο θα τον έπινα. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Update
    Χμ, διαπιστώνω ότι τα σχόλιά μου τείνουν να υπερβούν σε μέγεθος την παρένθεσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Αθηνά
    Αν είμαι Ελλάδα στις 23 του Οκτώβρη θα σου φέρω ηλεκτρονική τούρτα στο blog σου.

    Καλά κι εγώ λάτρης του ελληνικού είμαι, τον φραπέ τον έχω κόψει από τότε που τελείωσα το νηπιαγωγείο. Επηρέαζε το νευρικό μου σύστημα και συμπεριφερόμουν βίαια στα άλλα νήπια!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι θα γίνει antinetrino με τη συνέχεια του "Big sister"; Θα την δημοσιεύσεις; Το ρωτάω γιατί στις 20 Νοεμβρίου θα κατέβω Χανιά για λίγες ημέρες και εκεί που μένω δεν έχω ίντερνετ. Και έλεγα να διαβάσω το δεύτερο μέρος πριν φύγω!!!

    ΥΓ. Αστεΐζομαι φυσικά. Απλά πέρασα να πω ένα γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άμα δεν κόψεις τις μαλακιες δεν κόβεις ούτε το τσιγάρο :P. Το να δοκιμάσεις αυτήν την παπαρια για να κόψεις το τσιγάρο δε το περίμενα. Αν το έκανες από απλή περιέργεια (χλωμό απ’ ότι κατάλαβα) τότε πολύ καλά έκανες. Εμένα πάντως ένας μόνος μπορεί να με το κόψει, ο καρκίνος. Ως τότε …

    ΑπάντησηΔιαγραφή