Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μπρρρρρρρρρρρρρρούκου!

Θυμάμαι το καλοκαίρι που βαφτίσαμε την μονάκριβη μου ανιψιά – το βατραχάκι μας, όπως την λέω εγώ, επειδή όταν γεννήθηκε κοιμόταν μπρούμυτα σε μια περίεργη στάση που θύμιζε βατραχάκι -το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν οι φωτογραφίες. Η μπέμπα μας αρνιόταν πεισματικά να πάρει την σωστή πόζα πριν ακουστεί το κλικ του φωτογράφου. Εμείς μια της κάναμε τον κλόουν για να μας κοιτάξει και να βγει νορμάλ η φωτογραφία , μια της λέγαμε για το πουλάκι (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό , τι ανώμαλοι αναγνώστες θεέ μου!), μια την ρωτούσαμε « Η νονά , που είναι η νονά?» (την στιγμή που η νονά βρισκόταν ακριβώς μπροστά της ), μια κουνούσαμε κουδουνίστρες , μια βαρούσαμε παλαμάκια και για να μην τα πολυλογώ και μια φωτογραφία της προκοπής δε βγάλαμε και το μωρό μας πέρασε για τελείως ηλίθιους εκείνη την μέρα (και μαζί με το μωρό και όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι φοβάμαι!). Στην Κορέα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, οι φωτογράφοι έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν τα μωρά να πειθαρχούν , λίγο πριν ακουστεί το κλικ, φωνάζοντας μπρρρρρρρρρρούκου!!!

Κυριακή μεσημέρι λοιπόν και ενώ έκανα μια βόλτα στην λίμνη που είναι απέναντι από το ξενοδοχείο , ξαφνικά ακούστηκε ένα διαπεραστικό , απότομο και ρηξικέλευθο(!) μπρρρρρρρούκου. Στο άκουσμα του σάστισα και απόρησα «Ποιος γαμιόλης προσπαθεί να τρομάξει τα περιστέρια?» σκέφτηκα. Πλησιάζοντας όμως προς το μέρος απ’ όπου ερχόταν ο ήχος διαπίστωσα ότι αυτή η πολεμική ιαχή δεν είχε να κάνει με τα περιστέρια , ούτε έβγαινε από το στόμα ενός σαμουράι πριν κάνει χαρακίρι… ήταν απλά ένας τρόπος να τρομάξει το μωρό και να μείνει για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητο σαν παγοκολόνα, μέχρι να πάρει ο μπρρουκοφωτογράφος την κωλοφωτογραφία του.

Τους πλησίασα προσποιούμενος τον αδιάφορο τουρίστα που τραβάει βίντεο την πλατεία. Δεν ακούγεται καλά το μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρούκου αλλά πάρτε κι εσείς μια γεύση.



Εδώ ζήτησα από ένα ζευγάρι που μόλις είχε βαφτίσει το μωρό του να τους βγάλω μια φωτογραφία. Η γυναίκα δέχτηκε με χαρά μου έκανε και το σήμα της νίκης, ο άντρας μου το έπαιξε λίγο βαρύ πεπόνι κορεάτικο και το μωρό στην κοσμάρα του όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.(Έπρεπε να αρχίσω τα μπρρρρρρούκου να δεις για πότε θα στέκονταν και οι τρεις τους σούζα(!))

Εδώ η λίμνη μπροστά απο το ξενοδοχείο.
Εδώ σας έχω βγάλει φωτογραφία και την πινακίδα που λέει τι είναι αυτό το κτίσμα, οπότε διαβάστε την (κάντε και σεις κάτι, όλα έτοιμα τα θέλετε!).
Εδώ έβγαλα φωτογραφία τον ποδηλατόδρομο και το πεζοδρόμιο, (υπάρχουν λαοί σε αυτόν τον πλανήτη που τους ποδηλατόδρομους και τα πεζοδρόμια τα βλέπουν σαν αξιοθέατα),η πόλη είναι καταπράσινη με μεγάλες πλατείες, λιμνούλες, υπαίθριους χώρους άθλησης , τεράστια πεζοδρόμια , ένα απίστευτο δίκτυο ποδηλατόδρομων που καλύπτει μέχρι και το τελευταίο στενάκι της πόλης και πάνω απ'όλα πεντακάθαρη. 
Parking για ποδήλατα , υπάρχουν παντού.
Τέλος , φωτογραφίες απο το πολεμικό μουσείο , το οποίο ήταν κλειστό σήμερα οπότε φωτογράφισα ότι είχε απ'έξω.
Έχω τραβήξει αρκετές φωτογραφίες αλλά θα τις ανεβάσω εν καιρώ (ακόμη χρωστάω τις φωτογραφίες από την Σαμοθράκη, αν θυμάστε).Αυτές που ανέβασα σήμερα είναι από μια βόλτα που έκανα το μεσημέρι.


12 σχόλια:

  1. Kορέα ε ? Ένα τσιγάρο δρόμος δηλαδή ! Να 'σαι καλά για το ταξίδι (φωτο) γιατί έχω ένα θέμα με τα αεροπλάνα !
    Καλό βράδυ να έχεις (ή μήπως πρωί - δεν έχω ιδεά τι ώρα είναι εκεί !)

    Κι όπως λές...κράτα γερά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λοιπόν θα το δοκιμάσω πάραυτα. Σιχαίνομαι τις οικογενειακές συνάξεις πίσω από τον φωτογράφο με τους λογής αλαλαγμούς, παλαμάκια, και λοιπά καραγκιοζλίκια.

    Μια χαρά φαίνεται ο ήχος στο βίντεο ("φαίνεται ο ήχος";; τέσπα), αν και ακούω μονο μπρρρρρρρ, όχι ούκου!

    υποψιάζομαι ότι το μωρό θα βγαίνει ωσάν χεσμένο από φόβο, αλλά αξίζει μια προσπάθεια

    καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπρρρρρρρρρρουυυκου! χαχαχα απίστευτοι οι Κορεάτες! Ε όμως έχουν κι αυτοί τα δίκια τους φαντάζεσαι να προσπαθείς να βγάλεις φωτογραφίες τόσα μωρά κι αυτά να μη σου κάθονται; Της Κορέας θα γινόταν!!

    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπρρρρούκουυυυυ!!!
    Η μετάφραση στα ελληνικά ειναι,
    ενα-δύο-τρια,στη γραμμή κι ακίνητοι;:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού είναι τόσο effective θα πάω τωρά μέσα στο γραφείο του διευθυντή και θα φωνάξω:
    "Μπρρρρρρρρρουκουυυυυυυ! Θέλω προαγωγή. Θέλω αύξηση! Εδώ και τώρα!"
    Αποκλείεται να μου αντισταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Maria Electra
    Έλα μωρέ μη ζηλεύεις , μια άθλια πόλη είναι δε βλέπεις τις φωτογραφίες. ;)
    (Θα ανεβάζω …..)

    @Τσούχτρα
    Προπορεύομαι 6 ώρες.
    (Κρατάω γερά τσουχτρίτσα … )

    @Sike
    Υποθέτω ότι είσαι φίλος της αχάπαρης και σε καλωσορίζω θερμά. Πράγματι η κατάληξη –ούκου δεν ακούγεται, ίσως επειδή τους χάζευα αρκετή ώρα πριν ανοίξω την κάμερα και μπορεί να κόμπλαραν. (Πάντως ο ήχος του βίντεο σε σχέση με αυτόν που αντηχούσε στην πλατεία είναι κατά πολύ υποδεέστερος, μιλάμε για πολλά ντεσιμπέλ.)

    @Ποδηλάτρης
    Εσύ κυρία μου που κάνεις πετάλι αμέριμνη και μας έχεις γράψει κανονικά?(Για την ακρίβεια έχεις να γράψεις κάτι μήνες απ’ότι είδα). Περιμένουμε ανάρτηση. (Όλα καλά?)

    @Vad
    Γεια σου φίλε Vad, εμένα πιο πολύ μου κάνει : Ακίνητοι γιατί σας έφαγα!
    (Όλα καλά?)

    @Axapari
    Να σου αντισταθεί αποκλείεται, στο υπογράφω . Αλλά και συ αποκλείεται να τον ξαναδείς live, μόνο από φωτογραφία, κι άμα!!! (Σου χρωστάω κάτι, δεν το έχω ξεχάσει απλά προσπαθώ να μην το θυμάμαι! Έχω όμως βρει τον τίτλο : falling in post love)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελευταία και καταϊδρωμένη...

    Αυτήν την θέα έχεις μπροστά απ' το ξενοδοχείο??
    Πάρε με μαζί σου την επόμενη φορά... δεν πιάνω χώρο...

    Συνέχισε την επιμόρφωσή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδες που μια χαρά τα καταφέρνεις με τις αναρτήσεις στα ταξίδια και χαιρόμαστε και εμείς ακούγοντας το καταπληκτικό Μπρούκου.

    Αλλά όσο σκέφτομαι τι χάσαμε από το νότιο ημισφαίριο δεν ξέρεις πόσο στεναχωριέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλα ρε συ! Υπάρχει τέτοιο κόλπο για τη φωτογραφία και δεν το έχεις πει νωρίτερα;
    "Μπρρρρρρρρούκου!" Μου αρέσει!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. jamanfoy

    Θα σε πάρω , να έχω και παρέα .... δε μου το πες νωρίτερα.
    (Όλα καλά? Μου λείψατε κυρία μου, αύριο θα περάσω από το μπλόγκ σας, έχουμε αργία αυριο, είναι τα γενέθλια του βούδα ή κάτι τέτοιο δεν πολυκατάλαβα, σημασία έχει ότι δε θα δουλέψουμε για τρεις μέρες.)

    Τσαλαπετεινος

    Τι γινεται? Όλα καλά? Εγώ βαρέθηκα ήδη ...(αλλά θα κάνω υπομονή)...

    Όσο για το νοτιο ημισφαίριο ... θα επανορθώσω κάποια στιγμή στο μέλλον.

    Ασπα

    Γεία σου Ασπα, εσύ όλα καλά?

    Και βέβαια υπάρχει...αν και εγώ προτιμώ το μαστίγιο , είναι πολύ αποτελεσματικότερο, μόνο που αφήνει μελανιές! :)

    Τα λέμε να προσέχετε!Θα κάνω μια γύρα αύριο το απόγευμα και θα τα πουμε και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΣ... ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ" ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΠΡΟΥΟΥΟΟΥΟΟΥΚΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή