Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η ζαλάδα

Βγήκα στο μπαλκόνι να καπνίσω , ο φθινοπωρινός ήλιος με χτυπούσε στο κούτελο και με μισόκλειστα μάτια χάζευα την πορεία που διέγραφε η στάχτη του τσιγάρου μου πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο στο πεζοδρόμιο.
Ήταν μεσημέρι και οι φωνές των παιδιών που μόλις είχαν σχολάσει από το δημοτικό σχολείο έφταναν στα αυτιά μου όλο και πιο έντονες . Ο ήχος μιας μηχανής μεγάλου κυβισμού τράβηξε την προσοχή μου. Η εικόνα που αντίκρισα μου προκάλεσε έντονο εκνευρισμό. Την μηχανή την οδηγούσε ένας τύπος που φορούσε κράνος και δερμάτινο μπουφάν και μπροστά του είχε ένα κοριτσάκι με μια σχολική τσάντα στην πλάτη. Η μηχανή σταμάτησε στην είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας. Ο τύπος πάρκαρε την μηχανή και κατέβασε την μικρή.
(-Κοίτα , κοίτα τον μαλάκα! Κοίτα τον μαλάκα άνεση! Μόνο σούζα που δεν έκανε ο αρχίδης. Κοίτα τον ανεύθυνο! Μα τι παπάρας είναι αυτός? Τι μαλάκες κυκλοφορούν στους δρόμους ρε πούστη μου? Μια μαλακία να γίνει… Μια μαλακία και να του πέσει το παιδί από την μηχανή…… Και να τον ακολουθεί και κανένας χριστιανός με το αυτοκίνητο του και να μην προλάβει να φρενάρει…… και να βρει τον μπελά του στα καλά καθούμενα, κατάλαβες ? Γίνονται και γονείς αυτά τα ζώα ρε πούστη μου! Αν είναι δυνατόν! Που κανονικά θα έπρεπε να τους στειρώνουν από την εφηβεία , γαμω την πατρότητα τους γαμώ ….)
- Μπαμπά όταν οδηγείς την μηχανή σου ζαλίζεσαι?
- Όχι ματάκια μου.
- Εγώ μπαμπά ζαλίζομαι
!
(Ορίστε το παιδί ζαλίζεται. Ζαλίζεται και του το λέει…. Τι άλλο να κάνει δηλαδή μικρό παιδί? Να πάρει ταξί για να γυρίσει στο σπίτι? Του το λέει του μαλάκα κι αυτός δεν καταλαβαίνει. Και σιγά μην το καταλάβει ο μαλάκας, αφού είναι μαλάκας, ένας μαλάκας και μισός. Είναι δηλαδή μισός μαλάκας παραπάνω απ’ότι αντέχει ο οργανισμός του. Πώς να το καταλάβει ? Μην έχουμε και παράλογες απαιτήσεις… )
-Αλήθεια ματάκια μου?
- Ναι μπαμπά, ζαλίζομαι από ΧΑΡΑ!!!
«ξεφωνίζει η μικρή»
Σβήνω το τσιγάρο και κλείνω τις μπαλκονόπορτες πίσω μου.
(Τι έγινε ρε πούστη μου? Είχα ξεχάσει πόσο ωραίο είναι να σε γυρίζουν με την μηχανή από το σχολείο στο σπίτι, όταν είσαι πέντε χρονών. Γιατί έχω γίνει τόσο μαλάκας ρε πούστη μου!........... Όχου, ζαλίστηκα!)

6 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!


    Τελικά φταίει που καπνίζεις στο μπαλκόνι απόγευμα κόντα στον φθινοπωρινό ήλιο. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xriste mou! M'ekanes kai gelasa. Mou 8ymhses poso aporriptikh kai epikritikh ginomai otan me pianoun ta diaolia mou.

    Perimenw nea ap'th shmerinh synaulia.

    Filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι, μωρέ,δεν έγινες μ@λ@κ@ς,απλώς συντηριτικούλης έγινες!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι που όταν είσαι 5 ετών δεν γνωρίζεις τον κίνδυνο, νοιώθεις μόνο σημαντικός που κάνεις κάτι "μεγαλίστικο".. Ενώ 25 χρόνια αργότερα, σκέφτεσαι μόνο τον κίνδυνο και ξεχνάς τη χαρά και τον ενθουσιασμό!

    (ψάξε λίγο τον 5χρονο πιτσιρικά μέσα σου.. αλλά κράτα και λίγο από τον συντηριτικό "μαλάκα".. και όλα θα πάνε καλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάει! μεγάλωσες κι εσύ!
    Στην επόμενη... ανάρτηση, με τον κηδεμόνα σου, αλλιώς θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα!!

    Πάντως, καλωσόρισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα, κάτι τέτοιες σκέψεις κάνω κι εγώ! Welcome back :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή