Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Στο ταξί ενός βάτραχου περασμένα μεσάνυχτα.

Είχε πέσει με τα μούτρα πάνω στο καυλί μου και τριβόταν πάνω του σε κάθε στροφή και κάθε ανωμαλία του δρόμου. Όταν μπήκαμε στο ταξί προσπάθησα να την κρατήσω σε όρθια στάση αλλά ήταν αδύνατον, διαρκώς έπεφτε επάνω μου, έτσι την άφησα σε αυτή τη στάση μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο της. Ο βάτραχος και ο Μιχάλης γελούσαν ασταμάτητα και μου έλεγαν να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία. Εγώ φοβόμουν μην αρχίσει να ξερνάει πάνω μου. Εκείνη ροχάλιζε και συγχρόνως παραμιλούσε.
Την βρήκαμε στο δρόμο, καθώς πηγαίναμε στο σημείο που είχαμε δώσει ραντεβού με τον ταξιτζή μας το βάτραχο, είχε πέσει σε ένα παγκάκι μπρούμυτα και ξερνούσε, συγχρόνως με μια φωνή ασθενική, ζητούσε βοήθεια από τους περαστικούς. Ηταν περασμένα μεσάνυχτα. Σαν καλός Σαμαρείτης σταμάτησα μπροστά της, αποφασισμένος να την βοηθήσω.
Είχε έρθει την προηγούμενη μέρα από το Μαϊάμι για να περάσει το σαββατοκύριακο της στις Μπαχάμες. Ήταν φοιτήτρια, είχε χάσει την παρέα της και δεν ήξερε πώς να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της. Είχε χάσει και το ένα της παπούτσι. Μου έδωσε την κάρτα του ξενοδοχείου και συνέχισε να ξερνάει. Φαινόταν εξαντλημένη και βρωμούσε αλκοόλ. Μου ζήτησε κλαίγοντας να φωνάξω ένα ασθενοφόρο(!) για να την πάει στο ξενοδοχείο ,γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει. Ήταν μια όμορφη μεθυσμένη αμερικανίδα και σε καμία περίπτωση δε θα την άφηνα να σέρνεται στο δρόμο. Ήμουν αποφασισμένος να εξαντλήσω την καλοσύνη που μπορεί να δείξει κάποιος σε μια άγνωστη.
Την κρατούσα από την μέση κι εκείνη τραυλίζοντας και παραπατώντας με ακολούθησε ως το ταξί του βάτραχου. Όταν εξήγησα στον βάτραχο περί τίνος πρόκειται, εκείνος αρνήθηκε να την βάλει στο ταξί, μου τόνισε δε, ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι φαινόμενο καθημερινό στα μέρη του και ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να βρω ένα παγκάκι για να την αφήσω. Εγώ τότε του είπα πόσο ελεεινό και τρισάθλιο τον θεωρώ, ο βάτραχος και ο Μιχάλης έβαλαν τα γέλια και ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο της κοπέλας.
Σε όλη την διαδρομή ως το ξενοδοχείο ο βάτραχος και ο Μιχάλης γελούσαν ασταμάτητα με την στάση που είχε πάρει η κοπέλα πάνω μου. Ένιωθα τα χείλη της να πιπιλίζουν το φερμουάρ του παντελονιού μου και ο βάτραχος ούρλιαζε χαχανίζοντας «να ανοίξω την βρύση για να πιούν οι διψασμένοι νερό», «να βγάλω το πιστόνι μου για να το λιπάνει το κοριτσάκι»… και άλλα τέτοια εμετικά αστεία.
Στην είσοδο του ξενοδοχείου , την ξύπνησα μαλακά, της είπα ότι φτάσαμε στο ξενοδοχείο της , την ρώτησα αν θέλει βοήθεια να ανέβει τις σκάλες και περίμενα περήφανος πια για το κατόρθωμα μου, να δώ να διαγράφεται στο βλέμμα της η ευγνωμοσύνη για την ανιδιοτελή μου πράξη…. Εκείνη σηκώθηκε εκνευρισμένη και με έντονο ύφος, μου είπε να μην την αγγίζω, κατέβηκε απ’ το ταξί και την στιγμή που έφευγε, ο βάτραχος της φώναξε να του δώσει 15$ για την μεταφορά, εκείνη του είπε να πάει να γαμηθεί και ότι είναι ένας μαλάκας και γαμιόλης αράπης που του γαμιέται η μάνα και μας έστειλε και τους τρείς στο διάολο! ….Στο σημείο αυτό ο βάτραχος ξεράθηκε στα γέλια, άρχισε να πατάει την κόρνα, με έδειχνε και γελούσε με δάκρυα, …. Κοίταξα το παντελόνι μου, υπήρχε μια τεράστια στάμπα από τα σάλια της κοπέλας γύρω από το φερμουάρ….

Υ.Σ.1 Ο βάτραχος είναι ταξιτζής στο Freeport στις Μπαχάμες, δεν ξέρω γιατί συστήνεται με αυτό το όνομα, πάντως το χρησιμοποιεί ακόμη και στην επαγγελματική του κάρτα.
Υ.Σ.2 Η φωτό που ακολουθεί είναι για να θυμίσω στον φίλο petheo.blogspot.com το Perfume Factory και την πρωτοχρονιά που κάναμε στις Μπαχάμες, αρκετά χρόνια πρίν.

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα Spy. Τι εννοείς? Ότι μπορεί να ήταν π.χ. μύξες, εμετός, καφές, μπύρα ή υγρά μπαταρίας? Έχω κρατήσει το παντελόνι άπλυτο από τότε. Θα το πάω για εξετάσεις και θα αναρτήσω τα αποτελέσματα...Γεια χαρά.

    Γεια σου axapari. Έχεις δίκιο, κανονικά έπρεπε να της δώσω ένα αυτόγραφο (έτσι μεθυσμένη που ήταν θα το έπαιρνε)τζιαι να φύγω, ήταν λάθος που κουλιαντιρίστηκα με τέτοιο θηλυκό.( Πως με βρίσκεις, δεν είναι αισθητή η βελτίωση μου στα Κυπριακά?). Γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ!)


    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ AXAPARI
    ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΧΤΟ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεθυσμένη ή ξεμέθυστη,πάρτην στο γάμο να σου πει και του χρόνου!
    Καλό μεσημέρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό δεν το ήξερα..Πάντως καλά να πάθεις που ήθελες να κάνεις τον καλό(ναι ναι εμείς οι Έλληνες πάντα βοηθάμε τους γύρω μας και τέτοιες μαλακίες)
    Να σου θυμίσω πως έχεις γενικά την τάση να διαλέγεις τους χειρότερους ταρίφες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα(βλέπε Santos/Br τότε που πήρες πίσω την σοκολάτα που είχες κάνει δώρο στον ταρίφα, επειδή θεώρησες και τον είπες κλέφτη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου athena, νομίζω πως η axapari εννοεί να κάνεις το καλό και μετά να το πνίξεις (ρίχνοντας το στο γιαλό ή πιέζοντας του τον λαιμό με τα χέρια σου)....μιλάμε για πνίξιμο κανονικό δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις!

    Γεια σου φίλε Vad, ευτυχώς που δεν είχαμε πάει για γάμο εκεί!

    @petheo
    Α καλά! Τι μου θύμισες τώρα... Μα τι γύφτος που ήταν, να του χαρίζεις 200gr σοκολάτα (ολόκληρο τούβλο)(και αν θυμάσαι η σοκολάτα στη Βραζιλία ήταν κάτι σαν μαύρος χρυσός, στα σουπερ μάρκετ τις είχανε τις σοκολάτες κλειδωμένες μέσα σε γυάλινα ράφια, όπως έχουμε εδώ τα ηλεκτρονικά για παράδειγμα) και να θέλει και να σε κλέψει? Αν ήμουν μόνος θα είχα φύγει χωρίς να τον πληρώσω, αλλά βλέπεις για πρώτη φορά ξύπνησε μέσα σου η φωνή της λογικής και του συμβιβασμού και τον πλήρωσες εσύ τον ταρίφα!!!Βρήκες και εσύ ώρα να σε πιάσει κρίση ευσυνειδησίας και καταλήξαμε να μας πιάσει μαλάκες ο ταρίφας...Πάντως μου έδωσες ιδέα για ανάρτηση, κάποια στιγμή θα γράψω για τους πιο μαλάκες ταρίφες που έχω πετύχει. Τίτλος θα είναι: "Η ταρίφα της ασυνεννοησίας". Τα σκήπτρα φυσικά τα κρατούν οι Ιάπωνες, οι οποίοι σου βγάζουν το σούσι ξινό μέχρι να καταλάβουν που θέλεις να πάς. Άντε θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eίστε βρωμιάρης!
    (μα τόσα χρόνια άπλυτο;)

    Aλλά απ' την άλλη αν δεν ήσασταν, μπορεί να μην γράφατε ωραία κείμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι πληρώνεται πάντα η καλή πράξη του Σαμαρείτη. Αυτό να το ξέρεις.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δες το zeitgeist και μετά τα ξαναλέμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα!

    @spy
    Η λέξη βρωμιάρης αδυνατεί να δώσει μια ολοκληρωμένη περιγραφή της υπόστασης μου.

    @jacki
    Το ξέρω, γι’αυτό και γω όταν πετυχαίνω μεθυσμένη αμερικανίδα στην άκρη του δρόμου να ξερνάει και να έχει χάσει το ένα παπούτσι της...της παίρνω και το άλλο! Γεια.

    @απατεώνες
    ...όπως και πριν.-

    @petheo
    Θα το δώ...αν αξιωθείς ποτέ να το φέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κοπελιά λοιπόν ήταν η Αμερικανική εκδοχή της Σταχτοπούτας! Το γοβάκι το έχασε αλλά μαζί και τους τρόπους της, δεν ήταν ικανή να εκτιμήσει τον πρίγκηπα που βρέθηκε στον δρόμο της, (ούτε και τον άλλον που ήταν βάτραχος, δεν μπήκε στον κόπο να τον φιλήσει ώστε να ξαναγίνει πρίγκηπας...) Αυτοί οι Αμερικανοί... όλα να τα χαλάνε πια... ακόμη & τα παλιά παραδοσιακά και ρομαντικά παραμύθια! ΕΛΕΟΣ!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπα! Αυτό ήταν ορθοπεταλιά, δεν είχα σκεφτεί τις ομοιότητες...
    Πάντως έχεις δίκιο, έλεος, έλεος, έστω και σπορέλαιος...Άντε γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπαχάμες; Ενδιαφέρον! Πότε θα μάθουμε περισσότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zeitgeist, The Movie

    Εδώ και μήνες γίνεται ένας ντόρος για το -φτιαγμένο για το internet- ντοκιμαντέρ Zeitgeist, μια ταινία που ασχολείται -και συνδέει- τρία βασικά θέμα. To Zeigeist δημιουργήθηκε ως μιά μη κερδοσκοπική κινηματογραφική έκφραση, με σκοπό να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κοιτάξουν τον κόσμο από μια πιο κριτική σκοπιά και να αντιληφθούν πως πολύ συχνά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού πως είναι.

    PART 1 - Greek Subtitles
    http://video.google.com/videoplay?docid=-4539685261180437718&q=&hl=de

    PART 2 - Greek Subtitles
    http://video.google.com/videoplay?docid=-3629561105447872613&q=&hl=de

    PART 3 - Greek Subtitles
    http://video.google.com/videoplay?docid=448819483157225334&q=&hl=de

    ok ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Άσπα
    Γεια σου Άσπα, κάποια στιγμή θα κάνω μια πιο λεπτομερή αναφορά...Γεια χαρά.

    @ Απατεώνες
    Έμεινα μαλάκας, μου είχε μιλήσει ο petheo για αυτό το ντοκιμαντέρ, αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να κάτσω να το δώ. Τα είδα και τα τρία και πραγματικά νιώθω τώρα ένα κενό...κάτι το απροσδιόριστο...σα να θέλω να μετακομίσω σε άλλο πλανήτη, σαν να νιώθω τελείως ανίκανος να πάω κόντρα σε τόσο καλοσχεδιασμένες απατεωνιές....δεν ξέρω ρε συ, τελικά ίσως και να μας αξίζει ότι μας συμβαίνει. Το ότι είμαστε τόσο ευκολόπιστοι και αδρανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία. Σε ευχαριστώ πάντως που μπήκες στον κόπο...θα τα λέμε, γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. *εμενα παλι μου φανηκε ρεαλιστικο με εναν παραξενο τροπο*\
    γεια σου λοιπον-και παρολου που γενικα η προ(σ)κληση ειναι ανοιχτη θα θελα να παιξεις.περιμενω τις εφτα αληθειες σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ in the sky

    Γεια χαρά, η ιστορία είναι αληθινή.
    Σχετικά με τις επτά αλήθειες θα το κάνω εδώ και στα γρήγορα...

    1. Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν νομάς, ταξίδευα με μια ομάδα ανθρώπων, χωρίς να έχουμε κάποιον προορισμό.

    2. Σε αυτή τη ζωή μου έχει μείνει το κουσούρι του ταξιδιού, αλλά αυτή τη φορά είμαι μόνος, δεν παίρνω άλλους στο λαιμό μου.

    3.Δεν κλειδώνω ποτέ όταν φεύγω από το σπίτι, ακόμη κι αν πρόκειται να λείψω για μήνες.

    4.Είμαι εργασιομανής, μου αρέσει πολύ να δουλεύω και συγκεκριμένα να πνίγομαι στη δουλειά, να μην προλαβαίνω και να πρέπει να κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα καταφέρω....και τελικά να τα καταφέρνω.

    5. Έχω να κάνω διακοπές χρόνια, τώρα διανύω μια περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να την θεωρήσω περίοδο διακοπών αλλά αρνούμαι να κάνω διακοπές μες το φθινόπωρο, γι αυτό ξεκίνησα κάτι σεμινάρια...

    6. Στην απέναντι πολυκατοικία στο μπαλκόνι που είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος με το δικό μου υπάρχουν δυο παπαγάλοι που όταν με βλέπουν, μου φωνάζουν "σκάσε μαλάκα", δεν τους έχω απαντήσει ποτέ.

    7.Συμπαθώ τους ανθρώπους που χωρίς φωνές και υστερίες δίνουν τον αγώνα τους και τελικά τα καταφέρνουν....

    Αυτά, τα λέμε, γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμπειριες που ειχες!
    δε περιμενα να το κανει καποιος αυτο.
    να φερθει ετσι
    για να φτασει στο ξενοδοχειο του!


    τεσπα σε καλεσα σε ενα παιχνιδι.
    κ εγω χαρηκα για την γνωριμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου όμορφη.Δε νομίζω ότι ήταν σχέδιο...απλά συνέβη...

    Θα παίξω αλλά όχι αμέσως...
    Γεια χαρά, θα τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @fei

    Παίζω εδώ.....

    1.Ποιό μυστικό θα ήθελες περισσότερο να ξέρεις;
    Κανένα γιατί είμαι μαρτυριάρης.

    2.Πόσους ανθρώπους του αντίθετου φύλου έχεις αγαπήσει πραγματικά;
    Αρκετούς. Δεν είναι δύσκολο.

    3.Αναγκάζεσαι να αλλάξεις το όνομα σου. Τι όνομα θα διάλεγες;
    Θα έμενα αβάφτιστος.

    4.Τι θα χάραζες στην ταφόπετρα σου;
    Μια διαπίστωση: «Βρίσκομαι ακριβώς από κάτω….»

    5.Διάλεξε ένα παραμύθι που πιστεύεις πως σου ταιριάζει απόλυτα.
    Δεν υπάρχει… μόνο με πραγματικούς μύθους ταυτίζομαι.

    6.Διάλεξε καινούριους γονείς.
    Θα προτιμούσα να φυτρώσω , αν για κάποιο λόγο έπρεπε να ξαναγεννηθώ από άλλους γονείς.

    7.Γράψε τα τελευταία διάσημα λόγια σου.
    Δεν τα έχω πει ακόμη.

    8.Αν ήσουν συγγραφέας, ποιος θα ήταν ο τίτλος του πρώτου σου μυθιστορήματος.
    Μυθιστόρημα Νο1

    9.Αν ήσουν αυτοκίνητο, τι μάρκα θα ήσουν;
    Δεν ξέρω μάρκα, αλλά σίγουρα θα ήμουν σαράβαλο.

    10.Αν ήσουν άγριο ζώο τι θα ήσουν;
    Γιατί τώρα τι είμαι?

    11.Για τι πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
    Που είμαι αμετανόητος.

    12.Πες κάτι για το οποίο θα ήθελες να σε θυμούνται .
    Για το γεγονός ότι θα με ξεχάσουν εύκολα.

    13.Θα θυσίαζες τη ζωή σου για κάποιον;
    Θα σκότωνα προκειμένου να ζήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτή στο πρότεινε, εσύ δεν ήθελες ασθενοφόρο!

    Έτοιμο σενάριο για ταινία το φαντάζομαι...

    ΥΓ
    Αλήθεια, αν δεν ήταν μια όμορφη μεθυσμένη Αμερικανίδα, θα εξαντλούσες όλη σου την καλοσύνη; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ jamanfou

    Γεια σου και καλώς ήρθες...εννοείς δηλαδή πως αν ήταν ένας δίμετρος, παχύσαρκος, μεθυσμένος, αφροαμερικάνος δεν θα φερόμουν με τον ίδιο τρόπο? Πιθανόν να έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελπίζω να μην παρεξήγησες το ΥΓ μου.
    Ήταν μάλλον ρητορικό το ερώτημά μου και αφορούσε όλους μας…
    Εσύ καλώς φέρθηκες· άλλος ούτε την όμορφη μεθυσμένη Αμερικανίδα δε θα κοιτούσε...

    Καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατί να σε παρεξηγήσω?
    Το αντίθετο, προσπάθησα να κάνω πλάκα...έρχομαι σε σένα.Γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή