Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Χαμάμ


Ο Μήτσος και η Άννα είναι υπαρκτά πρόσωπα και δεν έχουν καμία σχέση με το θρυλικό ζευγάρι* της μπλοκόσφαιρας που όλοι γνωρίζουμε. Ο Μήτσος και η Άννα μένουν στην απέναντι πολυκατοικία στον τρίτο όροφο. Εχθές λοιπόν την ώρα που ξεκίνησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega , ο Μήτσος έπαθε παράκρουση και άρχισε να φωνάζει στην Άννα. Όσο φώναζε ο Μήτσος , τόσο δυνάμωνα εγώ την φωνή του Στραβελάκη μέχρι που κάποια στιγμή ενώ είχα  τερματίσει  την ένταση του ήχου στην τηλεόραση , η φωνή του Μήτσου συνέχιζε να ακούγεται δυνατότερα. Έτσι λοιπόν έκλεισα την τηλεόραση και ξαπλωμένος στον καναπέ , έστησα αυτί ….

-Είσαι σοβαρή ρε  Άννα ? Είσαι σοβαρή? Με μήνυμα στο κινητό? Τρελάθηκα όταν το είδα, δεν ήξερα τι να κάνω!
(Μα τι σου έγραφε στο μήνυμα ρε Μήτσο? Γίνε πιο συγκεκριμένος γαμώ την πουτάνα μου, χάνω που χάνω τις ειδήσεις εξαιτίας σου να μην καταλαβαίνω κι όλας? Πώς την έχεις δει?)

-Ποιος τις έφτιαξε τις πόρτες ρε Άννα? Τις πόρτες ποιος τις έφτιαξε?
(Πλάκα μου κάνεις ρε Μήτσο? Πού κολλάνε οι πόρτες τώρα? Γάμησε τις πόρτες αγόρι μου και πες μου τι σου έγραφε στο μήνυμα!)

-Τα πλακάκια στην κουζίνα που είχαν ξεκολλήσει… Αυτά ποιος τα κόλλησε? Το ξέχασες κι αυτό? Ότι κάνει ο Μήτσος το ξεχνάμε?
(Μήτσο θα μου τα πρήξεις τα αρχίδια βραδιάτικο? Μια οι πόρτες , μια τα πλακάκια , άει στο διάολο προχώρα παρακάτω και πες μας τι σου έγραφε στο μήνυμα.)

-Έτρεχα όλη την εβδομάδα σα μαλάκας , με είχε φάει το άγχος να προλάβω , έχω το άγχος με την δουλειά , είχα κι αυτές τις μαλακίες , να κανονίσω τους μαστόρους , να αγοράσω τα υλικά…. Και συ τι έκανες ρε Άννα?
(Καλά, μαστόρους φώναξες  για τις πόρτες και τα πλακάκια μωρέ μαλάκα και εγώ τόση ώρα νόμιζα ότι τα έφτιαξες μόνος σου? Άχρηστο κορμί!)

-Όχι , πές μου εσύ τι έκανες? Τί έκανες εσύ ρε Άννα? Ένα χαμάμ μου έκανες και ξαφνικά βρέθηκες από πάνω?
(Ήθελες και χαμάμ τρομάρα να σου ρθει . Εδώ δεν ξέρεις να κολλήσεις ένα πλακάκι, το χαμάμ σε μάρανε! Ηλίθιε.)

-Με ένα χαμάμ? Με ένα χαμάμ ρε Άννα? Ότι κάνω εγώ ξεχνιέται? Τόσο απλά?
(Μπα που να σε χαμαμήσουνε 35 μαύροι,  τουλάχιστον η Άννα το χαμάμ στο έκανε μόνη της , δεν φώναξε τον μάστορα να στο κάνει!)

-Αλλά βέβαια ο Μήτσος είναι γκομενάκιας και εγωιστής, δεν ξεκολλάει το μυαλό σου…
(Όχι βέβαια , σιγά μην ξεκολλήσει! Θα στο χτυπάει μια ζωή κακομοίρη μου! Τι νόμιζες ότι είναι το μυαλό της Άννας , σαν τα πλακάκια της κουζίνας σας, που ξεκολλάνε για πλάκα?)

-Τα ξαναβρήκαμε, είπαμε να βάλουμε την ζωή μας σε μια τάξη, να ξεχάσουμε ότι έγινε και να κάνουμε μια καινούργια αρχή.  Με έφαγες με το σπίτι, να φτιάξουμε το σπίτι και να φτιάξουμε το σπίτι … ωραία το έφτιαξα το σπίτι και τώρα τι?
(Μα καλά αυτή η Άννα, κιχ δεν έχει κάνει τόση ώρα! Τι διάολο μουγκή είναι? Αχ καημένε Μήτσο, τι να τα πεις στο ντουβάρι , τι που τα λες στην Άννα , το ίδιο και το αυτό! Καργιόλες τι περιμένεις!)

-Αυτό ήταν? Έτσι θα τελειώσουμε? Με ένα μήνυμα στο κινητό? Είσαι σοβαρή ρε Άννα?
(Ε μα τι ήθελες και συ μωρέ μαλάκα να σου στείλει? Επιστολή πρωτοκολλημένη, με σφραγίδα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας? Μα κολλάς και συ σε κάτι λεπτομέρειες. )

-Εγώ δεν ξέρω καμία γυναίκα στην ηλικία σου να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, σαν δεκαπεντάχρονο. Να στέλνει μήνυμα στο κινητό , «τελειώσαμε, έλα να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις»!
(Α την καργιόλα αυτό σου έγραψε? Μας έβγαλες την παναγία ρε Μήτσο μου μέχρι να μας το πεις!Εγώ θα της το γκρέμιζα το μπουρδέλο με κασμά και θα έφευγα σαν κύριος.)

Αυτό έκανε κι ο Μήτσος , τα μάζεψε κι έφυγε , ίσα ίσα που πρόλαβα το δελτίο του Σκάϊ που ξεκινάει στις εννιά…..
 
*Παρόλο που απ'όσο ξέρω και αυτός ο Μήτσος δεν τραβάει λίγα.

32 σχόλια:

  1. Ωραιότατα περάσατε, βλέπω, το Σαββατόβραδό σας!

    Πάντως, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η Άννα πριν στείλει το μήνυμα, θα είχε μαλλιάσει η γλώσσα της να τον προειδοποιεί για την επικείμενη αποχώρησή της με συζητήσεις του τύπου:
    "Πρόσεξε καλά Μήτσο μου, άλλαξε ρότα γιατί με χάνεις" ή
    "Μήτσο μου δεν μας τα λες καλά τελευταίως και θα σου φύγω και θα με ψάχνεις" ή
    "Μήτσο με την αδιάφορη συμπεριφορά σου οδηγείς τη σχέση σε τέλμα και έτσι όπως πας θα την κάνω με ελαφρά" κ. λπ. κ.λπ., πλην όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω η βαριόμοιρη η Άννα.
    Ο Μήτσος κώφευε!
    Τώρα να μην αναρωτιέται που έμεινε με το μήνυμα στο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α!! Εγώ ότι άκουσα μετέφερα με απόλυτη ακρίβεια! Από κει και πέρα βγάλτε τα συμπεράσματα σας μόνοι σας. Ε δε στήνω αυτί καθημερινά, έχω κι άλλες δουλειές να κάνω.....

      Διαγραφή
  2. Ε καλά, δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση ότι δεν πρόκειται για το θρυλικό και μη εξαιρετέο ζευγάρι της βλογόσφαιρας.
    Είναι εμφανέστατο ότι ουδεμία σχέσις υπάρχει.
    Ως γνωστόν το θρυλικό ζευγάρι δεν έχει αλλάξει πλακάκια προσφάτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά που δεν έχετε αλλάξει πλακάκια, γιατί κι ο άλλος απο τα πλακάκια ξεκίνησε και είδες που κατέληξε....

      Διαγραφή
  3. "*Παρόλο που απ' όσο ξέρω και αυτός ο Μήτσος δεν τραβάει λίγα."
    Στην παραπάνω φράση υπάρχει ένας υπαινιγμός ή μου φαίνεται;
    Δηλαδή ποιος άλλος Μήτσος δεν τραβάει λίγα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι υπαινιγμός ρε Αθηνά πλάκα μου κάνεις?
      Έτσι και γνώριζε ο Μήτσος που βρίσκεται το κέντρο προάσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων, το γνωστό και ως ΚΕΠΑΔ, κάθε μέρα εκεί θα ήταν....με αυτά που τραβάει ο χριστιανός! :)

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι ότι μιλάς για τον Μήτσο της ιστορίας και όχι για το στεφάνι της Αθηνάς!

      Διαγραφή
    3. Μα τι κακό είναι αυτό, να φαντάζεσαι πράγματα που δεν ισχύουν!

      Διαγραφή
  4. Α,ρε έρμε Μητσάκο,τι κακό σε βρήκε!Να σε απολύει η Άννα με sms,να σου βγάζει κι ο αντινετρίνος το ρεζίλι σου φόρα παρτίδα μέσ'στα μπλόγκια!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Μα τι να έκανα? Θεώρησα σωστό να το μοιραστώ μαζί σας! Πάλι εγώ φταίω!

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω αποφασίσει τι είναι πιο ασυγχώρητο: η Αννα η εσύ που βλέπεις ειδήσεις mega και ιδίως αυτό το ανεκδιήγητο το Στραβελάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω εθιστεί ρε συ apos. Επειδή αυτή την περίοδο αναρρώνω από μια εγχείρηση που έκανα, δεν έχω και πολλές επιλογές. Είμαι μονίμως παρκαρισμένος στον καναπέ, οπότε ναι, βλέπω και τον Στραβελάκη.

      Διαγραφή
    2. Συγχωρεμένος και mea culpa! Kαι περαστικά!

      Διαγραφή
    3. Βασικά εγώ θα έπρεπε να πω το mea maxima culpa, για αυτό μου το παράπτωμα, αλλά τέλος πάντων, κρατάω το περαστικά. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  6. βάλατε και λινκ βλέπω....πολύ ωραία...φανταστικά...
    εύχομαι όλα να πάνε καλά.
    χοχοχοχοοχοχοχ
    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χριστίνα. Νομίζω ότι τώρα οι ευχές θα μου χρειαστούν, περισσότερο από ποτέ!!

      Διαγραφή
    2. και εγώ το νομίζω αγαπητέ,και καλή τύχη...εγώ να φανταστείς πως δεν έχω βάλει ποτέ λινκ...οπότε καταλαβαίνεις..βέβαια έχεις βάλει και αυτόν τον αστερίσκο στο τέλος,που όσο να πεις την επιβαρύνει την κατάσταση...

      Διαγραφή
  7. Καλά παίζεται έτσι κοινωνικό δράμα δίπλα σου και ανησυχείς που έχασες τις ειδήσεις?
    Εγώ τωρα νιώθω οτι πρέπει να βρεις άλλη γκόμενα του Μήτσου για να της κολλά πλακάκια. Φαίνεται καλό παιδί και νοικοκύρης.

    Υ.Γ επειδή πιο πάνω κατι γράφεις για εγχειρηση, ελπίζω να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σιγά μην τον πάω και στο Χρυσό κουφέτο, να του βρω νύφη! Ο τύπος δεν ξέρει να αλλάξει ούτε λάμπα σε πορτατίφ, ούτε μπαταρία στο ξυπνητήρι του, πλάκα μου κάνεις? Τι να πω κι εγώ , που έτσι και μου δώσεις νυχοκόπτη για τις παρανυχίδες μπορώ να σου συναρμολογήσω ατομική βόμβα!

      Καλά είμαι, θα χρειαστούν καμιά δεκαπενταριά μέρες ακόμα για να ξαναγίνω όπως πρώτα!

      Διαγραφή
  8. Ξέρω δε θεωρείται πρέπον να χωρίζεις με sms
    αλλά αν χωρίζεις επειδή πια 'δεν υπάρχει επικοινωνία'
    πώς αλλιώς να λάβει το μήνυμα; Με εξώδικο;

    Κυρία η Άννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εγώ πάλι" νομίζω ότι και οι δυό τους έχουν πρόβλημα. Ε δε γίνεται τη μια μέρα να του κάνεις χαμάμ (που δεν ξέρω τι σκατά είναι κι αυτό το χαμάμ, όλο λέω ότι θα το βάλω στο google και όλο το ξεχνάω )και την άλλη να τον χωρίζεις! Και μάλιστα πριν τον χωρίσεις να τον έχεις βάλει να σου επισκευάσει και το σπίτι!Μια χαρά επικοινωνία είχαν απλά η Άννα τελικά δεν ήταν και τόσο κυρία!

      Διαγραφή
    2. @antinetrino
      Το χαμάμ (ή Τουρκικό μπάνιο) είναι η Ανατολική έκδοση του ατμόλουτρου και θεωρείται η υγρή έκδοση της σάουνα. Τα χαμάμ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κουλτούρα των Ανατολικών χωρών καθώς ήταν μέρη συναντήσεων, εξαγνισμού και αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Οι Ευρωπαίοι γνώρισαν τα χαμάμ μέσω επαφών με την Τουρκία, ως εκ τούτου, μετονόμασαν τα χαμάμ σε Τουρκικά χαμάμ.

      Στη Δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα κατά τη Βικτωριανή εποχή, τα χαμάμ ήταν μέθοδος σωματικού εξαγνισμού και χαλάρωσης.

      Στις μέρες μας, χαμάμ και κέντρα χαλάρωσης με χαμάμ υπάρχουν παγκοσμίως, προσφέροντας στιγμές ξεκούρασης σε όσους τα προτιμούν. Παρ' όλο που παλαιότερα τα χαμάμ χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από άνδρες, σήμερα υπάρχουν και γυναικεία χαμάμ. Στην Ελλάδα, το αρχαιότερο σε λειτουργία χαμάμ βρίσκεται στην Πάτρα και χρονολογείται από το 1400. Στην Αθήνα, λειτουργούν τέσσερα ανδρικά χαμάμ ενηλίκων. Χαμάμ λειτουργούσαν και στη Θεσσαλονίκη στο μεγαλύτερο μέρος του εικοστού αιώνα. Το τελευταίο, τα "Λουτρά Φοίνιξ" έκλεισε με τους σεισμούς του 1981.
      πηγή: wikipedia

      Διαγραφή
    3. Άρα καμία σχέση με το "μασάζ" που είχα εγώ στο μυαλό μου!Καλά και πως του έκανε χαμάμ δηλαδή? Έβαλε το ατμοσίδερο στην πριζα και και άρχισε να τον σιδερώνει με ατμό? Περίεργα πράγματα και δεν μπορώ και να την ρωτήσω!

      Διαγραφή
  9. Με SMS; Στην εποχή μας; Απαράδεκτο. Ένα MMS το λιγότερο, τι έχουνε βγει τα smartphones. Τσιγγουνιές στο χωρισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε!Πραγματικά σε καταλαβαίνω απόλυτα! Από ΜΜS και κάτω, καταντάει ξεφτίλα!

      Διαγραφή
  10. Ρε συ! Τυχερός είσαι. Ακούς ένα καυγά, που μάλλον είναι ο τελικός και καθαρίζεις. Τι να λέω εγώ που έχω δίπλα μου ζευγάρι σε μονοκατοικία που εδώ και δέκα χρόνια τσακώνεται, όχι μέσα στο σπίτι, μα στην αυλή τους και κατά προτίμηση Σάββατο και Κυριακή πρωί -που δεν έχει και ειδήσεις να τις δυναμώσεις- και καταριέται ο ένας τον άλλον τόσο πολύ και τόσο άγρια που ούτε ποστ δεν μπορείς να το κάνεις. Γι αυτό σου λέω: Τυχερέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εγώ δεν παραπονιέμαι για τον καυγά. Η ώρα είναι που με χαλάει.... όχι την ώρα που βλέπω ειδήσεις, είναι ιεροσυλία! Κατά τα άλλα οι φωνές και οι καυγάδες μου αρέσουν, αυτή την μιζέρια των πολιτισμένων ανθρώπων που θέλουν να λύνουν τα προβλήματα τους με ηρεμία και διάλογο ποτέ δεν την κατάλαβα.....

      Διαγραφή
  11. Πω πω...κρίμα ο Μήτσος..αν και μαλάκας γιατί ξαναζεσταμένο φαΐ δεν τρώγεται..Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον asproulli! Μες την μαυρίλα είναι το avatar σου! Τι σόι asproullis είσαι εσύ?
      Ότι τρώγεται τρώγεται, πολλοί έχουμε φάει ξαναζεσταμένο φαί. Ειδικά αν είσαι νηστικός για μήνες! Αυτό που δεν ξέρω είναι αν χωνεύεται!
      Άντε τα λέμε πάλι!

      Διαγραφή
  12. Βρέθηκα τυχαία εδώ από το blog του Τρέμενς και με έχει ακούσει όλη η γειτονιά από τα γέλια. Όχι τόσο με το συμβάν όσο για τα σχόλια σου επί του συμβάντος. Έζησα προχθές ένα ανάλογο δράμα οπού στην ατάκα της συζύγου "Δεν έφαγα εγώ τα καλύτερα μου χρόνια για εσένα" (ναι καμιά πρωτοτυπία) εκείνος απάντησε "και εγώ έφαγα τα άνοστα γιουβαρλάκια σου αλλά δεν το φωνάζω κιόλας".
    Φαίνεται λοιπόν πως η κάθε γειτονιά έχει το δικό της δράμα με τους δικούς τους πρωταγωνιστές. Και επειδή διάβασα στα σχόλια κάτι και για εγχείρηση, περαστικά σου!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαρίνα! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Σε ευχαριστώ για το "περαστικά", ήδη πάω καλύτερα οπότε σε καμιά δεκαριά μέρες φαντάζομαι θα είμαι ολοκαίνουργιος...
      Θα σε επισκεφτώ κι εγώ λιαν συντομως, μετά τις ειδήσεις, καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
  13. Καλώς σε ξαναβρίσκω!
    Παραδόξως και οι δικοί μου γείτονες Μήτσος και Αννα λέγονται! Αλλά αποκλείεται να είναι αυτοί που άκουγες! Απολαυστικό φίλε μου! Στο πάρκο απέναντι από το σπίτι μας έρχονται να αγαπηθούν ή να χωρίσουν πολλά ζευγάρια και περνάμε πολλές τέτοιες στιγμές με το Γιώργο! Είναι σκέτη απόλαυση σαν ιταλική σκηνή θεάτρου μπροστά μας! Ιδιωτικές παραστάσεις με υπέροχη δραματοποίηση! Εκεί που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την τέχνη από τη ζωή.
    Χαίρομαι που άρχισες να ξαναγράφεις και καλή ανάρρωση!
    Από την Αθηνά σε ξαναβρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή