Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

盲山


Αν κανείς έχει δει την ταινία «Τυφλό Βουνό-盲山» θα θυμάται σίγουρα ότι η  πιο σοκαριστική  και σκληρή σκηνή της ταινίας,  είναι ακριβώς πριν τους τίτλους τέλους , όπου η πρωταγωνίστρια στην προσπάθεια της να σταματήσει τον άντρα της, ο οποίος έχει ρίξει στο χώμα τον πατέρα της και τον χτυπάει , του καρφώνει στο κεφάλι το μπαλτά που κρατάει στα χέρια της…. αφήνοντας μια πολύ πικρή γεύση στον θεατή, ο οποίος προσδοκούσε  μέχρι και το τέλος της ταινίας ότι το δράμα της πρωταγωνίστριας θα έχει αίσια κατάληξη.(Μα τι κουσούρι είναι αυτό που έχω, να μην μπορώ να βάλω τελεία στις προτάσεις μου? Αν κόψω την πρόταση νωρίτερα δεν βγάζει νόημα , αν πάλι δεν την κόψω βγαίνει ένα μακρινάρι  13 χιλιόμετρα, όπως η πρώτη παράγραφος που μόλις διαβάσατε!)

Αυτή την ταινία μου θύμισε η είδηση* του αποκεφαλισμού του Νουρετίν, από την νεαρή Νεβίν. Η Νεβίν, νεαρή τουρκάλα από το χωριό Γιαλβάτς, μητέρα δύο παιδιών , πριν  αποκεφαλίσει τον Νουρεντίν τον είχε πυροβολήσει στα γεννητικά του όργανα . Ο Νουρεντίν εκμεταλλευόμενος την απουσία του συζύγου της Νεβίν , ο οποίος είχε μετακομίσει στην  Αττάλεια  λόγω της εργασίας του, βίαζε κατ’ εξακολούθηση την Νεβίν υπό την απειλεί όπλου. Η Νεβίν άφησε το κομμένο κεφάλι στην πλατεία του χωριού λέγοντας στους συγχωριανούς της πως «Αυτό είναι το κεφάλι του ανθρώπου που έπαιξε με την τιμή μου» και παρέμεινε δίπλα του μέχρι την σύλληψη της από τους αστυνομικούς…..

Ο Li Yang  είναι κινέζος σκηνοθέτης- συγγραφέας. Η ταινία του «Blind Mountain», αποτελεί την δεύτερη ταινία στην τριλογία του, η οποία ξεκίνησε με την ταινία «Blind Shaft» και τον περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να βγάλει και την τελευταία «Blind River».
Ορίστε, σας την βρήκα στο youtube, μπορείτε να δείτε την τελευταία σκηνή αν θέλετε.
*Γενικά τον τελευταίο καιρό κάτι πάει πολύ στραβά, όλο περίεργες ειδήσεις ακούμε. Ακούσατε φαντάζομαι ότι τελικά τον παππά στην Ηλεία τον σκότωσε η παπαδιά, με τον εραστή της (με 5 σφαίρες στην πλάτη)…. Αυτό που έγινε στην Γαλλία ? Που γάζωσαν με αυτόματο μια πενταμελή οικογένεια μες το αυτοκίνητο τους και οι αστυνομικοί βρήκαν με καθυστέρηση οκτώ ωρών το τετράχρονο κοριτσάκι ζωντανό και άθικτο να παριστάνει το νεκρό κάτω από τα πόδια της γιαγιάς της? Ώρες ώρες πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ακούς τον Σαμαρά να ανακοινώνει νέες σφοδρές περικοπές στις συντάξεις, παρά να ακούς τέτοιες ειδήσεις…
(Upd : Το άκουσα μόλις τώρα στο ραδιόφωνο, ο εραστής της παπαδιάς που σκότωσε τον παππά, έπαιρνε επίδομα αναπηρίας!!! Επίδομα αναπηρίας για το ένα του χέρι,  που το είχε χτυπήσει σε τροχαίο και έπειτα δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει!!!!! Με αυτό το χέρι κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε τον παππά..... Τι να πει κανείς!!)

2 σχόλια:

  1. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για όλα αυτά τα τραγικά που αναφέρεις.
    Απλώς θα ευχηθώ ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο και θα φύγω...
    Ήρεμο και χωρίς κακές ειδήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή