Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Αγοροκόριτσο."

Ανακοίνωση  του διαχειριστή :[ Με αυτή την ταινία κλείνει ο κύκλος των "τζάμπα ανεβασμένων ταινιών" μια που απ'ότι καταλαβαίνω κανείς δεν τις κατεβάζει ή ίσως τις κατεβάζετε αλλά δεν τις βλέπετε ή ακόμη χειρότερα τις κατεβάζετε, τις βλέπετε αλλά δεν μπαίνετε στον κόπο να σχολιάσετε το παραμικρό! Οπότε κι εγώ για να σας εκδικηθώ, καθάρματα, το σταματάω μια που σκοπός μου απ' την αρχή ήταν να μιλήσουμε για τις ταινίες που έβαζα κι όχι να μετατρέψω το βλογ σε παράνομο βιντεοκλάμπ. Εξάλλου υπάρχουν δεκάδες άλλα βλογ που ανεβάζουν ταινίες και μάλιστα σε αυτά τα βλογ βρίσκει κανείς σχεδόν τα πάντα (μπορώ να σας δώσω διευθύνσεις αν ενδιαφέρεστε).]

Τώρα σχετικά με την ταινία "Tomboy", παραγωγή 2011, σκηνοθέτιδα-σεναριογράφος η γαλλίδα Celine Sciamma και το στόρι έχει ως εξής: Η Laure -(η μικρή της φωτογραφίας με το κόκκινο μαγιό)- ένα κοριτσάκι δέκα χρόνων δείχνει τελείως διαφορετική από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της. Προτιμά να παίζει ποδόσφαιρο με αγόρια της ηλικίας της αντί να χτενίζει κούκλες , ενώ δε γουστάρει καθόλου τα φορέματα και κυκλοφορεί μονίμως με παντελόνια. Όταν μετακομίζει σε άλλη γειτονιά του Παρισιού με την οικογένεια της, τα πράγματα περιπλέκονται στην ζωή της μικρής αφού στις καινούργιες παρέες που κάνει αποφασίζει να συστηθεί ως Michael-(πάλι καλά που δεν το έκανε Πανάγος)- πράγμα που θα τις επιτρέψει να ζήσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι προσποιούμενη το αγόρι. Το μέλλον όμως προδιαγράφεται αβέβαιο και ζοφερό για την μικρή καθώς πλησιάζει η έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς......
Για να μεταβείτε στο    "Official website" της ταινίας πατήστε πάνω στο προηγούμενο "official website".
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ταινία – σφαλιάρα στον μικρό ρατσιστή που ο καθένας κρύβει μέσα του. Η πολύ επιτυχημένη επιλογή που έγινε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο θέτει εξ’ αρχής σε πολύ μειονεκτική θέση τον θεατή αφού  δεν του επιτρέπει να αναπτύξει άλλα συναισθήματα για το κεντρικό πρόσωπο πέρα από την βαθιά συμπάθεια. Με απόλυτη ευθύτητα και χωρίς ενδοιασμούς ξεκαθαρίζει πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ατόμου δεν είναι θέμα κακής επιλογής που έγινε από το ίδιο το άτομο αντίθετα μοιάζει να είναι μια «φυσική» επιλογή που έχει γίνει για το άτομο χωρίς το ίδιο να μπορεί να επέμβει ώστε να την αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση η ταινία σε εμπνέει με κάποιο τρόπο να σκεφτείς ότι ο σεβασμός στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από τον συνηθισμένο θα πρέπει να είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος.

Οι δύο χειρότερες σκηνές της ταινίας:
α)Η σκηνή που η μικρή βγαίνει από την μπανιέρα και ο φακός την δείχνει ολόγυμνη. Κατά την γνώμη μου αυτή ήταν η χειρότερη σκηνή μια που η σκηνοθέτιδα σου λέει κατάμουτρα ότι είσαι τελείως ηλίθιος θεατής και για να σου ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για κορίτσι θα στο δείξω γυμνό. Έπειτα έρχεται η σκέψη ότι το κοριτσάκι που πρωταγωνιστεί είναι υπαρκτό πρόσωπο και φοβάμαι πως θα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί την όλη κατάσταση όταν την ταινία θα δούνε οι συμμαθητές της στο σχολείο! Τέλος δεν θέλεις ούτε να σκεφτείς τι ακριβώς θα κάνουν οι ανά τον κόσμο παιδεραστές όταν πέσει στα χέρια τους η ταινία! Απορώ πραγματικά πως επέτρεψαν οι γονείς κάτι τέτοιο…..
β)Η σκηνή στο τέλος της ταινίας όπου η μητέρα κρατάει το νεογέννητο μωρό στα χέρια της ….ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΜΩΡΟ…. Μιλάμε για ασχήμια όχι αστεία, δεν ξέρεις για τι να στεναχωρηθείς περισσότερο , για την πρώτη τους την κόρη που βγήκε λεσβία ή για το μωρό που μοιάζει να  είναι διασταύρωση του φρανκενσταιν με άλιεν?
Για του λόγου το αληθές να και η φωτό!

Αυτά τα λίγα, ελπίζω να την απολαύσετε!

5 σχόλια:

  1. Γιατί καλέ, τι έχει το μωρό;
    Μια χαρά είναι...
    Κοίτα, την ταινία δεν θα την κατεβάσω, τουλάχιστον όχι σήμερα. Κατεβάζω τα μάλλινα.
    Θα μου πεις "με τόρεντ τα κατεβάζει τα μάλλινα;".
    Θα σου πω όχι αλλά έτσι είμαι εγώ Δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί.
    Πάντως μην απογοητεύεσαι.
    Όλες σου τις προτάσεις θα τις δω. Απλά θα είναι μέσα στα Χριστούγεννα που θα έχω και 3-4 μέρες άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την "χαρά" πραγματικά δεν καταλαβαίνω που την είδες! Μήπως έχει καεί η οθόνη σου? Αυτό είναι το μωρό: νεογέννητος εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες ! Εγώ αν ήμουν πατέρας του θα έκλαιγα από την γέννα ως την ενηλικίωση του.... και σε πληροφορώ, όχι απο "χαρά".

    Και τελείωνε επιτέλους με τα μάλλινα. Με πόσα μεγαπιπιες το κατεβάζεις το πουλόβερ? Χαρά θεού είναι έξω τι τα θες τα μάλλινα?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατεβάζω αυτή και τη σουηδική. Μην νομίζεις ότι σε ξέχασα, απλά δεν τις έχω δει. Εν τω μεταξύ, για το Melancholia τι να πω: ΑΔΙΑΦΟΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακοίνωση προς διαχειριστή: ό,τι θες κάνε... αρκεί να γράφεις σ' αυτό εδώ το βλογ!!!

    Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ κι εμένα δε μου φαίνεται τόσο άσχημο αυτό το μωρό! Ίσως το αδικεί η πόζα!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή