Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Τι να πρωτοθυμηθώ … №1

(Αναμνήσεις από το ταξίδι της επιστροφής)

Δε μας χέζεις ρε Ομπάμα!

5 λεπτά νωρίτερα:
-Κύριε μου σας έχω δείξει όλα μου τα χαρτιά , δηλαδή τι άλλο θέλετε για να πειστείτε ότι είμαι ο … αντινετρίνο …?
-Αυτό που ζητάτε δεν γίνεται ,δεν μπορώ να δεχτώ τις αποσκευές σας επειδή εσείς μου δείχνετε κάποια χαρτιά που κουβαλάτε μαζί σας, με αυτή την λογική κι εγώ είμαι ο Ομπάμα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών….
-Α! μα εσύ είσαι τελείως βλάξ, άμα ήσουν ο Ομπάμα ηλίθιε, δε θα καθόσουν στο γκισέ της Caribbean Airline να τσεκάρεις βαλίτσες και εισιτήρια. Αυτό εδώ, είναι ταυτότητα ηλίθιε (του φώναξα δείχνοντας του την ταυτότητα μου).Κατάλαβες ηλίθιε?
-Αν συνεχίσετε θα φωνάξω την ασφάλεια του αεροδρομίου, αν σε πέντε λεπτά δεν έχει έρθει το διαβατήριο σας η πύλη θα κλείσει και θα πρέπει να βρείτε άλλη πτήση για να φύγετε. Έγινα κατανοητός?
-Ε άντε και γαμήσου ηλίθιε. Έγινα κατανοητός?

Ραπαραπα!

10 λεπτά αργότερα:
Αφού έχω χάσει την πτήση και είμαι πλέον ήρεμος και ωραίος , απολαμβάνω την μπύρα μου στο εξωτερικό μπαρ του αεροδρομίου με όλες τις μύγες του αεροδρομίου να με περιτριγυρίζουν και να θέλουν να κάτσουν επάνω μου λες και είχα μέλι (!) – βέβαια οι μύγες στα σκατά πάνε συνήθως όχι στο μέλι, αλλά η αυξημένη μου αυτοεκτίμηση δεν μου επέτρεπε να προβώ σε τέτοιους συσχετισμούς εκείνη την ώρα-.Την στιγμή λοιπόν που είχα αρχίσει να μερακλώνω με ένα ελεεινό τραγούδι που έπαιζε στο μπαρ και το οποίο είχε για στίχο μόνο δυο λέξεις εκ των οποίων η μία, ήταν η λέξη μπανάνα –(σημαδιακό δε νομίζετε? το τραγουδούσα σε όλο το ταξίδι της επιστροφής, μόνο που έκανα μια μικρή διασκευή για να ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση μου, όπου μπανάνα, εγώ έβαλα την λέξη αγγούρια)- και ο τραγουδιστής την επαναλάμβανε ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια του τραγουδιού, σκάει μύτη ο πράκτορας καταϊδρωμένος και χαμογελαστός κρατώντας το διαβατήριο μου.
-Γεια σας…..
-Καλώς τον παπάρα*!
-Ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ για ότι συνέβη , θα βρούμε αμέσως άλλη πτήση….
-Καλά βρε παπάρα*, με ποια λογική πας και δίνεις το διαβατήριο μου σε έναν άσχετο…
-Ειλικρινά …συγνώμη.
-Βρέ παπάρα*, στο έδωσα να βάλεις μια γαμημένη σφραγίδα για να μπορώ να φύγω…… και συ τα κανες σκατά ….(είμαι έτοιμος να εκραγώ και φωνάζω)….την τρέλα σου παπάρα*!
- …..Λυπάμαι. Θα προλάβαινα αλλά έγινε ένα τροχαίο και …….είχε τρομερή κίνηση!
-Χέστηκα! Πότε είναι η επόμενη πτήση για Νέα Υόρκη?
-Αύριο. (απαντάει όλο απογοήτευση)
-Π-ό-τ-ε?(ξαναρωτάω όλο απογοήτευση)
-Αύριο το πρωί, αλλά μην ανησυχείτε , δωμάτιο στο ξενοδοχείο υπάρχει, όλα θα πάνε καλά…………-(πολύ μεγάλη παύση, εγώ κάνω ότι σκέφτομαι αλλά στην πραγματικότητα έχει κολλήσει το μυαλό μου)-……………………………………. Πάμε τι λέτε?
-Τελικά είσαι μεγάλος παπάρας*!(λέω και σηκώνομαι να φύγω αφήνοντας την μπύρα μου στις μύγες)
-Μα τι είναι αυτό το ραπαραπα που λές συνέχεια ? Δεν καταλαβαίνω! Ελληνική λέξη είναι?
- Ναι ρε παπάρα , απλά δεν ξέρω πως μεταφράζεται……………….

*Το <<παπάρας >> όπως θα καταλάβατε του το έλεγα στα ελληνικά.

17 σχόλια:

  1. ελα μωρέ,γκρινια με το καλωσόρισες;Από τέτοια στα ταξίδια μου,τι να πρωτογράψω;:)))
    Ολόκληρο βιβλίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΕ όχι... μετά από όλα αυτά σε πείραξαν οι λακούβες στα Ιμαλάϊα; Τς τς τς....

    Καλως όρισες!!!
    τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος.. Επέστρεψες και με το καλημέρα σας με κάνεις να γελάω με τη κακοτυχία σου. Είσαι ωραίος.
    Καλωσόρησες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά γεια χαρά!

    @Vad
    Γεια σου Vad... καλως σας βρήκα!
    Πράγματι άρχισα την γκρίνια, ακόμα δεν ήρθα.Γενικά πάντως δεν είμαι γκρινιάρης... Αλήθεια.


    @ποδηλάτρης
    Γειαααααααα!

    @Jacki
    Γεια σου, και καλως σε βρήκα.
    Μα τώρα που επέστρεψα φευγεις?
    Κράτα καλά, γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, μα τον πούστη!
    Καλά του τα 'πατε...

    (άντε και λίγη δουλειά τώρα μετά τις διακοπές, ναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς τον! Έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά να διαβάσω πολλές περιπέτειες… Καλή προσαρμογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Spy
    Ομολογώ ότι από εσένα δεν το περίμενα....νόμιζα πως θα υποστήριζες τον συνάδελφο σου.
    Πράκτορας κι αυτός, μην ξεχνάς.

    @Aspa
    Καλώς σε βρήκα... όλες οι "περιπέτειες" σχετίζονται με γκρίνια και αναποδιές, έτσι σκέφτηκα να μην συνεχίσω να γράφω γκρινιάρικες ιστορίες. Γεια.

    Τελικά λέω να γράψω περιληπτικά την συνέχεια της γκαντεμιάς μου εδώ:
    Λοιπόν την επόμενη μέρα φτάνω στο αεροδρόμιο με το διαβατήριο μου και ενώ όλα είναι κομπλέ μου ανακοινώνουν ότι το προσωπικό της Air France απεργεί και ότι τελικά οι πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν...φεύγω με ασθενοφόρο από το αεροδρόμιο.
    Την μεθεπόμενη μέρα πετάω κανονικά για Νέα Υόρκη , όπου εκεί με ξεβρακώνουν κανονικά, με βγάζουν φωτό , παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίζουν τις κόρες των ματιών μου, ξεψαχνίζουν την βαλίτσα μου , μου παίρνουν δείγμα για ναρκωτικά και εκρηκτικά (μόνο σπέρμα που δεν έδωσα δλδ) και έπειτα μου επιτρέπουν να πάω σαν ΚΥΡΙΟΣ στο αεροπλάνο. Όπου λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο με σταματάει μια << Μαύρη>> (πραγματικά δεν είμαι καθόλου ρατσιστής )και μου ζητάει να ψάξει ξανά το χαρτοφύλακα και να βγάλω παπούτσια για σωματικό έλεγχο. Της πετάω τα παπούτσια και δυστυχώς δεν την πετυχαίνω, την στιγμή εκείνη πλησιάζουν δυο αράπηδες (και πραγματικά δεν είμαι καθόλου ρατσιστής ) με δένουν και ελέγχουν τα πάντα από την αρχή…..
    Φτάνω στο Άμστερνταμ την επομένη το πρωί. Κολλάω πάλι στον έλεγχο διαβατηρίων , με κλείνουν σε ένα δωμάτιο με 3 εκατομμύρια άραβες , 12 εκατομμύρια φιλιπινέζους , 30 εκατομμύρια ινδούς και 2 ρώσους . Αρχίζω τις χριστοπαναγίες, φωνάζω , βρίζω , φτύνω…. επικαλούμαι προβλήματα υγείας, λέω ψέματα , αναφέρομαι στην ευρωπαϊκή ένωση, τελικά συνεχίζω το βρισίδι. Το διαβατήριο δεν είχε κανένα πρόβλημα, τελικά μου το δίνουν και φεύγω , περνάω τον τελευταίο έλεγχο πριν την πύλη, μου ζητάνε να βγάλω ζώνες και παπούτσια, τα βγάζω και βρίζω, με βρίζουνε, τους ξαναβρίζω και με ξαναβρίζουνε, τους ξαναματαβρίζω και δεν άφήνω περιθώρια να με ξαναματαβρίσουνε, με απομακρύνουν δυο μπάτσοι, τους βρίζω κι αυτούς φτάνω στην πύλη και δίνω την κάρτα επιβίβασης, έχει πρόβλημα δεν την διαβάζει το κομπιούτερ, μένω ψύχραιμος (τα είχα δώσει όλα πριν) , περιμένω, περιμένω, το αεροπλάνο καθυστερεί, η αεροσυνοδός παθαίνει υστερία , τελικά μπαίνω .
    Φτάνω Αθήνα , παίρνω βαλίτσα και τρέχω για καφέ και τσιγάρο στο Γρηγόρη (μικρογευματα), πριν βγω με σταματάει τελωνειακός, τον βρίζω γιατί δεν έχει καρτελάκι που να γράφει ότι είναι τελωνειακός, φεύγει και επιστρέφει με καρτελάκι, τον ξαναβρίζω και ψάχνει την βαλίτσα μου, δεν βρίσκει τίποτα το αδήλωτο, τον βάζω να ξαναδιπλωσει τα ρούχα μου όπως ήταν πριν , τα διπλώνει……….
    Φτάνω στον Γρηγόρη, πίνω καφέ ελληνικό και καπνίζω 187 τσιγάρα, σκέφτομαι όλα αυτά που πέρασα και με πιάνει νευρικό γέλιο …..
    Φτάνω στο σπίτι με ταξί, δίνω 20Ε φιλοδώρημα στον ταξιτζή επειδή δεν έβγαλε μιλιά σε όλη την διαδρομή, με καταπίνει το κρεβάτι αμέσως και………..
    ακόμα προσπαθώ να βρω τους ρυθμούς μου.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ELEOS!

    Kai nomiza oti egw zoristhka me th douleia kai to xioni tis dyo teleutaies meres.

    Kalws hr8es!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Κατερινάκι μου!
    Πρώτη φορά περνάω τέτοια ταλαιπωρία! Αυτό δεν ήταν αεροπορικό ταξίδι, αεροπορικό γαμήσι ήταν. Αφού για να καταλάβεις την ώρα που φτάναμε στην Αθήνα , εγώ ήμουν σίγουρος ότι πάλι κάτι θα στραβώσει με την γκαντεμιά που κουβαλούσα και σκεφτόμουν : «- Κοίτα να δεις που τώρα θα προσγειωθούμε σε κανένα ποτάμι, όπως έγινε στην Νέα Υόρκη, και θα βγουν όλοι σώοι και αβλαβείς και μόνο εγώ θα κολλήσω μες το αεροπλάνο! (και καλά στη ΝΥ είχε ολόκληρο ποτάμι , στην Αθήνα που να προσγειωθείς στον Κηφισό?)»
    Άσε στην πτήση από Trinidad για NY, είχα επί τρεισήμισι ώρες δίπλα μου ένα μωράκι χεσμένο να μου κάνει χαρούλες, μου’ ρθε να το πάρω και να το χώσω στο χώρο για τις αποσκευές, να το κλείσω κάπου αεροστεγώς για να απαλλαγώ από αυτή την απαίσια μυρωδιά……….. αφού όταν ξύπνησε η μητέρα του ήθελα να τη ρωτήσω τι σκατά το τάισε το μωρό πριν την πτήση? Παστουρμά?
    Τέλος πάντων σταματάω εδώ με την γκρίνια….
    Σε φιλώ , κράτα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σουρεάλ σκηνικά ακούω!Πάλι τα κατάφερες να αναστατώσεις"όλο το κόσμο"?Γενικά όταν πας εξωτερικό σε έχουν "φακελωμένο" λόγω αντιδραστικού χαρακτήρα,με το που βλέπουνε το όνομά σου στην οθόνη του υπολογιστή γράφει πάνω πάνω με κόκκινα γράμματα Danger.
    1)Can possibly harm people with his argue,
    2)Can fight with anybody(even with an oldlady)
    3)Can cause airplane accident
    4) etc
    ....
    Γιατί δεν έλεγες το παπάρας dickhead?Εκεί κοντά είναι...
    Όσο για το ψάξιμο λογικό είναι βρε!Ενδιαφέρονται για σένα τα παιδιά!Εκτός από τα πράγματα τις επόμενες φορές που θα σε ψάχνουνε θα σε εξετάζουν να δούνε αν είσαι υγιής,αν πήρες βάρος,φαντάζομαι θα σου χαμογελάνε αφού πλέον θα είστε γνωστοί,οπότε δεν θα τσαντίζεσαι τόσο πολύ.Ήδη σε ξέρουν στα αεροδρόμια του Trinidad , New York , Paris ,Amsterdam,Αθήνα.Άντε και εις ανώτερα..

    Υ.Γ.Δυναμική επάνοδος!!!!!!!
    Υ.Γ.Καλωσήρθες και καλό διάβασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την επόμενη φορά θα ταξιδέψω με αερόστατο........ δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, είσαι απερίγραπτος [δεν είμαι ρατσίστρια], μούφτιαξες τη μέρα. χαχαχα!

    Τώρα που ήρθες εσύ, φεύγω εγώ;; οκ, για μια βδομάδα μόνο...

    Καλωσόρισες, λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. JamanFou
    Καλό ταξίδι και να περάσεις όμορφα!
    Εννοείται θα περιμένουμε να διαβάσουμε εντυπώσεις.....

    ΥΣ: Από την συγκεκριμένη ανάρτηση μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για τις αναποδιές που εγκυμονεί ένα αεροπορικό ταξίδι. Εγώ ως παθών οφείλω να σου επιστήσω την προσοχή στα εξής:
    1) Το διαβατήριο και τα μάτια σου!

    2)Να ζητήσεις θέση δίπλα στην emergency exit , είναι πάντα πιο άνετες οι θέσεις εκεί, διαφορετικά θα γίνεις σαν τελικό σίγμα ώσπου να φτάσεις.
    2α)Σε περίπτωση που βρεις θέση δίπλα σε emergency exit , μην την ανοίξεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού για να δεις τι καιρό έχει έξω.... εγκυμονεί κινδύνους που δε θα αναφέρω, λέμε τώρα!

    3)Να πίνεις πολύ νερό γιατί ο αέρας στην καμπίνα είναι ξηρός και θα πάθεις αφυδάτωση. Το αλκοόλ καλύτερα να το αποφύγεις, εκτός βέβαια αν είσαι αλκοολική οπότε πιες για να ξεχάσεις!

    4)Μέγιστο βάρος ανά αποσκευή 23 κιλά, στην Αμερική σε κάποιες πολιτείες ισχύει το 18κιλά ανά αποσκ., δε χρειάζεται να κουβαλήσεις όλη σου την προίκα μαζί , για μια βδομάδα θα λείψεις , δεν πας μετανάστης.

    5)Απέφυγε να πιάσεις κουβέντα στον διπλανό σου γιατί μπορεί να αποδειχθεί λαλίστατος και να στα πρήξει μέχρι να φτάσετε, στην αντίθετη περίπτωση που η λαλίστατη θα είσαι εσύ , ζήτα από την αεροσυνοδό να σου βρει θέση δίπλα σε κωφάλαλους (με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε γνωρίζεις την νοηματική …..γιατί δε χρωστάνε σε τίποτα οι άνθρωποι να υποφέρουν).

    6) Κατά την απογείωση , προσγείωση και όσο η φωτεινή ένδειξη που δείχνει την ζώνη ασφαλείας είναι αναμμένη οφείλεις να είσαι δεμένη στο κάθισμα σου, σε περίπτωση που έχεις πάει τουαλέτα και ανάψει το λαμπάκι της ζώνης , τότε πρέπει να τυλιχτείς με χαρτί υγείας πάνω στην λεκάνη της τουαλέτας.
    6α) Η ζώνη ασφαλείας του αεροπλάνου δεν φοριέται με τον τρόπο που φοριέται αυτή του αυτοκινήτου … μη γίνουμε ρόμπα (έχει συμβεί κι αυτό!)

    Έγραψα πάλι ένα σωρό αηδίες….:Ρ
    Άντε και πάλι καλό ταξίδι και καλά να περάσεις !!!!!!!!!!!!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα σέβη μου.
    Επειδή το έχω πρόσφατο το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, το είχα λίγο «οπτικά» όλο αυτό που σου συνέβη, χε χε.
    Χάρηκα για έναν λόγο: να μου γίνει μάθημα να μην ξαναπώ και καλά ότι έχω κάνει στη ζωή μου αναγκαστική προσγείωση. Βλέπω ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα.
    Επίσης, δεν ξέρω τι θα κάνεις, βρες αυτό τον ταξιτζή που δεν έβγαλε μιλιά. Πληρώνω όσο όσο
    Καλώς όρισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς τον!
    Επιτέλους και κάποιος που καταλαβαίνει, γιατί τα λέω και με λένε γκρινιάρη , ιδιότροπο και τα σχετικά....
    Α όσο για τον ταρίφα δεν μπορώ να πω, ο άνθρωπος ήταν επαγγελματίας (ή μουγκός, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε, για να καταλάβεις , ούτε καν με ρώτησε που πάμε , αν δεν του το έλεγα από μόνος μου ακόμα βόλτες θα κόβαμε με το ταξί!). Πάντως μου έδωσε την κάρτα του, οπότε τα στοιχεία του τα έχουμε.
    Άντε γεια, τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου axapari!
    Πράγματι ορεξάτος!...εσυ καλά?
    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή