Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αναποδιές και λιμνάζοντα ύδατα.

Το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα ενός μοχλού , σήκωσε παλιρροιακά κύματα στα λιμνάζοντα νερά μιας λακκούβας , που βρισκόταν στη μέση του χωματόδρομου ο οποίος οδηγούσε στην κορυφή του βουνού. Τα κύματα ξέβρασαν στην ακτή φύκια και ξυλάκια παγωτού, νεκρά κοχύλια και μπερδεμένες πετονιές κι έπειτα τραβήχτηκαν αφρίζοντας. Τα ψάρια κολυμπούσαν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας που τώρα έμοιαζε στερεή, μετά από το ξέσπασμα των κυμάτων. Στην άκρη αυτού του μικρού κόλπου, είδα δέντρα που οι κορμοί τους στέκονταν όρθιοι πάνω απ’ το νερό. Όταν πλησίασα πιο κοντά είδα τα ψάρια σκαρφαλωμένα στα κλαδιά των δέντρων να απολαμβάνουν τις ακτίνες του ήλιου που αντανακλούσαν στα λέπια τους. Οι μέδουσες γλιστρούσαν στον αέρα και χάνονταν. Μια σκούρα υγρή και αμμώδης επιφάνεια απλωνόταν πάνω από το κεφάλι μου και φύκια, κοχύλια και αχινοί άκμαζαν, κολλημένα εκεί ψηλά. Ο ουρανός ήταν ένας μεγάλος θαλάσσιος κήπος. Μεγάλοι γκρίζοι βράχοι κρέμονταν σαν σύννεφα έτοιμα για βροχή. Μικρά πουλιά και γλάροι φαίνονταν κάτω από το νερό παγιδευμένα.
Προσέχοντας καλύτερα, είδα πως τα δέντρα δεν είχαν αναπτυχθεί κανονικά και μάλιστα αυτά που νόμιζα πως ήταν κλαδιά, ήταν ρίζες. Κοιτώντας ξανά μες το νερό, είδα τον ουράνιο θόλο να στέκει στη θέση του βυθού, κι ο ήλιος κάτω απ’ το νερό εξακολουθούσε να είναι λαμπερός , μια τεράστια κίτρινη σφαίρα που δεν έσβηνε ούτε κάτω απ’ το νερό…
Το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα ενός μοχλού, σήκωσε παλιρροιακά κύματα στα λιμνάζοντα νερά μιας λακκούβας , που βρισκόταν στη μέση ενός χωματόδρομου ο οποίος δεν οδηγούσε πουθενά…. άνοιξα τα μάτια μου και προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει, ήταν άγρια χαράματα. Στο διπλανό διαμέρισμα κάποιος τραβούσε επίμονα το καζανάκι της τουαλέτας.
[ Η ανάρτηση αυτή ήταν μια από αυτές που χάθηκαν όταν κατέστρεψα από λάθος το blog. Νόμιζα πως την είχα χάσει αλλά σήμερα την βρήκα μέσα σ' αυτό το αχούρι που διατηρώ στον υπολογιστή μου και ονομάζεται "τα έγγραφά μου". ]

15 σχόλια:

  1. Τι εννοείς? Εγώ τις απεχθάνομαι τις σούπες...Όλα καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που στα λιμνάζοντα νερά του φακέλου τα έγγραφά μου νρήκες αυτό.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου jacki, σήμερα θα κάτσω να ξαναγράψω την "Αξιοπρέπεια του κ. Κάκτου", αυτή την ανάρτηση όσο κι αν την έψαξα δεν τη βρίσκω, μάλλον δεν την είχα αποθηκεύσει πουθενά , οπότε... όποιος δεν έχει μυαλό δακτυλογραφεί από την αρχή τα ίδια και τα ίδια!
    Άντε καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι να ονειρεύεσαι και να γράφεις έτσι, ας το τραβάει συνέχεια το καζανάκι του ο γείτονας!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μην υπερβάλλουμε, τι φταίει ο άνθρωπος? Φαντάζομαι κάποιο μαρτύριο περνούσε για να τραβάει συνέχεια το καζανάκι!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι είναι τα όνειρα...Συνήθως χάνονται τόσο απλά.Τραβώντας επίμονα το καζανάκι.Και πάντα από τον άλλον.Ή μήπως πάλι όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σχόλια φίλε αντινετρινο δεν διαγραφόνται επειδη δεν σου αρέσανε..
    Οκ?Αυτό λέγεται φασισμός.....

    VACUUM SEWAGE PLANT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν την ξαναδιαβάσει την ανάρτηση και χαίρομαι που δε χάθηκε γιατί την απόλαυσα. Συμπάσχω πλήρως με την περιγραφή «αχούρι Εγγράφων» αλλά πιο πολύ από όλα θέλω να μάθω τι έκανες και κατέστρεψες κατά λάθος το blog σου. Για να ξέρω δηλαδή και να προφυλαχτώ (γιατί όπως είδες στην τελευταία μου ανάρτηση είμαι επιρρεπής στα λάθη…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ utopia
    Ουτοπία γεια σου, το σίγουρο είναι ότι τραβώντας το καζανάκι χάνονται και πολλά περισσότερα για τα οποία καλό είναι να μην ανοίξουμε κουβέντα...κράτα καλά τα λέμε.

    @petheo
    Το σχόλιο διεγράφη, επειδή έδινες κάποιες πληροφορίες για μένα που εγώ δεν θα ήθελα να φαίνονται στο blog. Αν κάνεις ένα κακόβουλο σχόλιο , στο οποίο δεν θα χρησιμοποιείς τα προσωπικά μου δεδομένα τότε πολύ ευχαρίστως να το αφήσω. Παρόλα αυτά αν εσύ το θεωρήσεις αυτό φασισμό ....μάλλον έτσι θα είναι. Για επιπλέον πληροφορίες πάρε με τηλ. στο 090 73498732188374 (η πιο καυτή γραμμή της πόλης)

    Για όσους δεν κατάλαβαν με τον petheo είμαστε φίλοι χρόνια τώρα και το σχόλιο του δεν ήταν ούτε υβριστικό ούτε κακόβουλο απλά λίγο αποκαλυπτικό σχετικά με πράγματα που με αφορούν. Για τον λόγο αυτό θεώρησα ότι ήταν πρέπον να το διαγράψω!

    @Ασπα

    Γεια σου Άσπα , με μερικά πράγματα είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως, προσπάθησα να περάσω ένα music player, και άρχισα να πειράζω το “επεξεργασία HTML” οπότε πολύ γρήγορα ήρθε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άντε τα λέμε, γεια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χα χα....
    Μόνο εσύ νομίζεις θα γράφεις παπ_ριές στο blog μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πίνετε λίγο τήλιο πριν κοιμηθείτε. Δεν ξέρω αν θα βλέπετε καλύτερα όνειρα, αλλά τουλάχιστον δεν θα παθαίνετε αυτό που έκανε τον γείτονα να παίζει με το καζανάκι... Αν δεν έχετε τέτοιο πρόβλημα, συστήστε το στον γείτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. από ηχομόνωση δεν πάει πολύ καλά το κτήριο ε; Αυτό που με ανησύχησε λιγάκι ήταν οι ρίζες... πάντως αυτό δεν ήταν όνειρο, τσουνάμι ήταν!

    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Spy έχω σχέση αλκοολισμού με την coca-cola light... δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω με το τήλιο. Γεια χαρά.

    Ποδηλάτρης πράγματι, τσουνάμι μικρών διαστάσεων, ευτυχώς πέρα από την απώλεια ύπνου δεν είχαμε άλλες απώλειες. Γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή