Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το κυνήγι... (με update)

"O Lucas (Mads Mikkelsen) είναι δάσκαλος σε ένα επαρχιακό σχολείο της Δανίας και διάγει έναν μάλλον ήσυχο και μοναχικό βίο, προσπαθώντας να πάρει πίσω την κηδεμονία του μοναχογιού του μετά το χωρισμό από τη γυναίκα του. Η ζωή του αρχίζει να βελτιώνεται όταν θα γνωρίσει την όμορφη Nadja και ο γιός του δηλώσει ότι θέλει επιτέλους να ζήσει μαζί του. Όμως η ευφορία αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ και η ζωή που σχεδίαζε να ζήσει θα ανατραπεί από ένα μικρό αθώο ψέμα.Το ψέμα και η ιλιγγιώδους ταχύτητας εξάπλωση του σε μια τοπική κοινωνία, η μαζική υστερία που το ακολουθεί, η αδυναμία του αποδιοπομπαίου τράγου να σώσει τον εαυτό του και η τελική περιθωριοποίηση είναι οι άξονες γύρω από τους οποίες μπλέκεται το θεματικό γαϊτανάκι. Και όλα αυτά όμορφα φιλτραρισμένα μέσα από την ψυχρή κάμερα του Vinterberg, που το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργήσει μια υποβλητική και αγχωτική ατμόσφαιρα καθ' όλη τη διάρκεια του φιλμ. "*
 



Εγώ πάντως τα χρειάστηκα, πρόκειται για εξαιρετική ταινία. Δείτε την online με αγγλικούς υπότιτλους: The Hunt . Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο όταν τελείωσε η ταινία : Ήταν η απάντηση που έδωσα στην ερώτηση «-Εσύ πως θα αντιδρούσες αν κάτι τέτοιο έπεφτε στην αντίληψη σου?», «-Όπως η Grethe και ακόμη χειρότερα…. δυστυχώς.» Γιατί είμαι τόσο μαλάκας ώρες ώρες κι εγώ , έτσι και μου κολλήσει κάτι δεν πα να γυρίσει ο κόσμος τούμπα, εγώ γνώμη δεν αλλάζω…. Σιγά να μην πίστευα τον μαντραχαλά, τον ψυχοπαθή , τον ανώμαλο, τον παιδεραστή. Το παιδάκι θα πίστευα, ακόμη κι αν το παιδάκι μου ορκιζόταν μετά ότι όλα ήταν ένα ψέμα, εγώ γνώμη δεν θα άλλαζα και στο τέλος θα τον πυροβολούσα κι όλας για να ηρεμήσω…. Μιλάμε για τέτοια μαλακία , θολώνω κανονικά, την έχω πατήσει κανα δυο φορές (δεν πυροβόλησα άνθρωπο βέβαια!), αλλά ένιωσα πολύ ελεεινός όταν αποδείχτηκε ότι είχα άδικο…. Κάθε φορά που τα θυμάμαι κοκκινίζω. Γι’αυτό δεν την κατηγορώ την Grethe που είναι μια ηλίθια, καθυστερημένη, γκαβή , νηπιαγωγός, που κατέστρεψε την ζωή ενός ανθρώπου με την ατόφια βλακεία που κουβαλάει  , αντίθετα την κατανοώ απόλυτα.
Αυτά τα λίγα. Δεν άντεχα να μην την προτείνω, δείτε την αν έχετε χρόνο και θα περιμένω την γνώμη σας στα σχόλια . Εσείς αλήθεια πως θα αντιδρούσατε?

Ένα update , εδώ η ταινία και οι υπότιτλοι στα ελληνικά! Ο φάκελος έχει την κωδική ονομασία " για την Αθηνά" .... αλλά φυσικά όποιος θέλει την κατεβάζει.

Καλώς σας βρήκα και πάλι!


*Το κείμενο από εδώ .